Mainos

Telenor perui ostotarjouksensa Song Networksista

Norjalainen teleyhtiö Telenor on peruuttanut tarjouksensa ostaa vaikeuksissa oleva ruotsalainen operaattori Song Networks. Telenorin mukaan syynä kaupan kaatumiseen oli edistyksen puute Songin omistajien kanssa käydyissä neuvotteluissa.

Songin omistajat ja velkojat hylkäsivät aiemmin Telenorin heinäkuussa tekemän tarjouksen, joka olisi nostanut Telenorin Songin pääomistajaksi. Suomessakin toimiva Song ilmoitti keväällä rahavaikeuksistaan, jotka uhkaavat kuivattaa yhtiön kassan ensi vuoden alkuun mennessä.

Telenorin edustajan mukaan norjalaisyhtiö on edelleen kiinnostunut Songista. Songin edustaja puolestaan sanoi, että yhtiö tutkii nyt muita pelastussuunnitelmia. Analyytikkojen mukaan Telenor on vieläkin vahvin ehdokas Songin pelastajaksi.

- Jonkun täytyy ottaa haltuunsa Song, eräs uutistoimisto Reutersin haastattelema analyytikko sanoi.

Analyytikkojen mukaan kyse on hinnasta. Telenorin osakkeen hinta nousi tänään Oslon pörssissä, mikä kertoo omistajien tyytyväisyydestä kaupan kaatumiseen. Tarjouksen peruuttaminen merkitsee sitä, ettei Telenor ole valmis maksamaan liikaa Songista. Songin osakkeen kurssi puolestaan romahti Tukholman pörssissä lähes 20 prosenttia. Kurssin putoaminen kuvastanee Songin tukalaa tilannetta Telenorin vetäytymisen jälkeen.

Telenorin Ruotsin valloitukset kaatuneet

Mm. laajakaistaverkoistaan tunnetun Songin hankkiminen olisi nostanut Telenorin Ruotsin telemarkkinoiden kakkoseksi Telian jälkeen. Telenor on aiemminkin pyrkinyt Ruotsin markkinoille, mutta fuusioyritykset Telian kanssa ovat kaatuneet.

Telenor oli myös mukana, kun pohjoismaisten teleyhtiöiden valtio-omistajat järjestelivät viime talvena Telian ja Soneran fuusiota. Telenor jäi kuitenkin liiton ulkopuolelle.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.