Mainos

Telekuunteluun eurooppalaista yhteistyötä

Liikenneministeriön työryhmä ehdottaa eurooppalaista yhteistyötä telekuuntelun toteutuksesta. Työryhmä on selvitellyt tapoja, joilla pakkokeinolaissa säädetty poliisin telekuuntelu ja -valvonta voitaisiin toteuttaa.

Työryhmä huomauttaa, että Suomessa valmiudet telekuuntelun ja -valvonnan toteuttamiseen eivät vastaa nykyajan vaatimuksia. Tarvittavat toimet eivät ole sisältyneet hankintavaatimuksiin, koska poliisi ei ole voinut käyttää telekuuntelua rikostorjunnan apuna.

Samalla työryhmä muistuttaa, että televerkkojen tekniset valmiudet eivät ole riittävät niissäkään maissa, joissa telekuuntelu on ollut vanhastaan poliisin työvälineenä.

Valmiuksien tekninen toteutus vaihtelee maasta toiseen. Täten laitevalmistajienkaan ratkaisut eivät ole yhteneviä, koska ne perustuvat usein kansalliseen käytäntöön.

Työryhmä mielestä eurooppalaisessa yhteistyössä laitevalmistajat voisivat sisällyttää tarvittavat toimet osaksi tavanomaista tuotekehitystyötään.

Näin toteutus tulisi normaaliksi rakenneominaisuudeksi tulevissa telelaitteissa. Telelaitokset maksaisivat laitteet osana laitehankintoja. Poliisi korvaisi kustannuksia telelaitoksille. Työryhmän mielestä tämä lähestymistapa edistäisi myös yhteismarkkinoiden toteutumista.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.