Mainos

Telejätit AT&T ja BT perustavat yhteisyrityksen

Suuret teleyhtiöt British Telecommunications ja amerikkalainen AT&T sopivat eilen maailmanlaajuisen yhteisyrityksen perustamisesta.

Lehdistötiedotteessaan yhtiöt kertovat aikeestaan rakentaa maailmanlaajuinen, kehittynyt televerkko tietokone- ja puhelinpalveluja varten. Palvelut suunnataan etupäässä rahoitusmaailmalle, öljy-yhtiöille ja tietoteknologian yrityksille. Tätä tarkoitusta varten molemmat yritykset kehittävät maailmanlaajuisen Internet-pohjaisen verkon.

Uuden, 5000 ihmistä työllistävän yhtiön on määrä aloittaa toimintansa vuoden kuluessa. Pääkonttori sijoitetaan Yhdysvaltain itärannikolle, ja pääjohtajaksi tulee BT:n hallituksen puheenjohtaja sir Iain Vallance. Voittoa lasketaan tulevaksi miljardi dollaria ensimmäisenä vuotena, ja sen odotetaan kasvavan 15-20 prosenttia joka vuosi.

Kilpailuviranomaiset tutkivat teleyhteistyön tarkoin

Brittiläis-amerikkalainen telehanke joutuu erittäin perinpohjaisen tutkimuksen kohteeksi ennen kuin viranomaiset sen hyväksyvät. Näin arvioivat analyytikot New Yorkissa. Heidän mukaansa British Telecommunications ja AT&T saattavat joutua tekemään myönnytyksiä saadakseen luvan yhteistyölleen, jonka pelätään olevan vahva uhka kilpailulle tietoliikennealalla.

Vaikka nyt ei kyseessä olekaan täydellinen fuusio, analyytikot uskovat, että viranomaisselvitykset tulevat olemaan samaa luokkaa kuin aiemmin yhdistymisestään ilmoittaneiden teleyhtiöiden MCI Communicationsin ja WorldComin tapauksessa. Euroopan ja Yhdysvaltain kilpailuviranomaiset hyväksyivät yhtiöiden sopimuksen, mutta velvoittivat MCI:n myymään Internet-palvelunsa.

Myös AT&T:n ja BT:n on todennäköisesti alistuttava tiukkoihin rajoituksiin, jotka koskevat palvelujen markkinointia ja tapoja kilpailla muiden alan yritysten kanssa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.