Telehallintokeskus moittii Radiolinjaa kytkykaupoista

Telehallintokeskus moittii Radiolinjaa laittomista kytkykaupoista. Se on saanut viime päivinä useita ilmoituksia tapauksista, joissa Radiolinjan NMT-etutarjouksen yhteydessä asiakkaat eivät ole saaneet luvattua vanhan NMT-puhelimen 500 markan vaihtoetua, jos eivät ole samalla avanneet uutta GSM-liittymää.

Radiolinjaa syytetään kytkykaupasta.


Telemarkkinalain mukaan luvattu alennus pitää kuitenkin antaa myös ilman liittymää.
-Rautainen sääntö on se, että jos mainostetaan että puhelin maksaa vaikka 690 markkaa, niin se lähtee sitten sillä hinnalla siitä huolimatta, otatko liittymää vai et, johtaja Eero Reijonen Telehallintokeskuksesta sanoo. -Sama koskee mainoksia, joissa vanhasta puhelimesta luvataan hyvitys.

Telehallintokeskus on jo ollut asiasta yhteydessä Radiolinjaan, jonka mukaan kyse on saattanut olla siitä, että paikalliset jälleenmyyjät ovat tulkinneet väärin kampanjasta annettuja ohjeita.

-Selvitämme nämä tapaukset ja täsmennämme ohjeistusta vielä kertaalleen, johtaja Mikko Huuskonen Radiolinjasta lupaa. Telehallintokeskuksella on periaatteessa mahdollisuus asettaa uhkasakko, jos sen kehotusta kytkykaupan lopettamisesta ei noudateta. Reijonen uskoo, että siihen ei tässä tapauksessa ole tarvetta, vaan asia hoituu kuntoon muutenkin. Itsensä kaltoin kohdelluiksi tuntevien kuluttajien toivotaan kuitenkin ottavan yhteyttä keskukseen, jotta kaikki tapaukset voidaan selvittää.

Sonera närkästyi

Radiolinjan näyttävä NMT-kampanja on aiheuttanut närää myös Sonerassa, joka on pyytänyt Radiolinjaa lopettamaan mainonnan nykyisessä muodossa. Soneran mielestä mainoksissa annetaan väärä käsitys, jonka mukaan kaikkien NMT-puhelinten toiminta loppuu vuodenvaihteessa. Silloin lakkaa kuitenkin vain NMT 900 -verkon toiminta, NMT 450 -puhelimet toimivat edelleen.

-Meidän käsitys on, että kun mainoksessa puhutaan nimenomaan NMT 900 -verkosta, niin asian pitäisi olla melko selvä. Olemme kyllä valmiit tarvittaessa sitä myös täsmentämään, Radiolinjan Huuskonen sanoo. Kaikki nykyiset NMT-liittymät ovat Soneran liittymiä. Niitä oli kesäkuun lopussa yhteensä vielä noin 150 000, joista noin 78 000 lakkautettavassa NMT 900 -verkossa.

(STT)

Lue myös:

    Uusimmat