Mainos

Telehallintokeskus: Elisan alennettava verkkomaksuja

Telehallintokeskus vaatii Elisa Communicationsia eli entistä HPY:tä alentamaan selvästi muilta teleyrityksiltä perimiään verkko- eli yhteenliittämismaksuja. Ministeri Olli-Pekka Heinonen ilmoittaa tukevansa THK:n päätöstä.

Elisa

Telehallintokeskuksen mukaan Elisa Communicationsin tulee laskea verkkomaksuja useita kymmeniä prosentteja. THK muistuttaa, että säädökset edellyttävät tasapuolisia ja kohtuullisia maksuja aiheutuneisiin kustannuksiin nähden.

Telehallintokeskus sanoo selvittäneensä Elisan yhteenliittämismaksujen ja yhteenliittämisen eli teleyritysten keskinäisen liikenteen kustannusten suhdetta. Selvityksen mukaan Elisan kustannuslaskelmissa on mukana kustannuksia, jotka eivät vaikuta yhdysliikenteen kustannuksiin. THK moittii myös, että laskelmissa on epätarkkuuksia.

Telehallintokeskus velvoittaa Elisaa tarkistamaan kustannuslaskelmansa ja muuttamaan verkkomaksunsa säädösten mukaisiksi. Elisan tulee toimittaa kuukauden kuluessa päätöksen lainvoimaisuudesta Telehallintokeskukselle uusi hinnasto sekä selvitys siitä, miten maksut on laskettu suoritekustannuksista.

Heinonen tukee päätöstä

Liikenne- ja viestintöministeri Olli-Pekka Heinonen tukee Telehallintokeskuksen päätöstä. Heinonen ilmoittaa olevansa tyytyväinen, että Telehallintokeskus sai osaltaan ratkaistua tämän paikalliskilpailun kannalta tärkeän asian.

-Telehallintokeskuksen päätöksen pohjalta syntyy toivottavasti nopeasti uusi riidaton käytäntö paikallisverkon käytön korvauksista. Näin vältettäisiin valituksista syntyvät pitkät oikeusprosessit, Heinonen sanoo ministeriön tiedotteessa.

Liikenne- ja viestintäministeriö on tarvittaessa valmis kehittämään yksityiskohtaisempaa paikallisverkon käytön korvauksia koskevaa lainsäädäntöä valmistellessaan uutta viestin-tämarkkinalakia. Ministeriön pyrkimyksenä on kuitenkin ollut päinvastoin keventää alan lainsäädäntöä.

Liikenne- ja viestintäministeriö toivoo paikalliskilpailun avautumisen ja paikallispuhelu-maksujen alenemisen vauhdittuvan Telehallintokeskuksen ratkaisun sekä tilaajajohtojen vuokrausta ja kaksoiskäyttöä ja paikallisoperaattorin valintaa koskevien lakimuutosten myötä.

(MTV3-STT)

THK:n päätöksen julkinen osa löytyy täältä

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.