Mainos

Telefuusion vaikutus kriisivalmiuteen selvitetään

Elinkeinoelämässä tapahtuneet omistusjärjestelyt ja ulkomaisen määräysvallan lisääntyminen aiheuttavat muutoksia Suomen varautumisessa kestämään erilaisia rauhanajan häiriötekijöitä ja myös vakavampia kriisejä.

Soneran ja Telian fuusion vaikutuksia varautumiseen selvitetään parhaillaan ja myös viime syksyn myrskytuhot antoivat aihetta selvitykseen. Varautumista uudistetaan parhaillaan. Muutostarvetta aiheuttaa kansallisen määräysvallan kaventuminen esimerkiksi talouselämässä. Näin on käynyt energia-alalla ja telepuolella tuorein tapahtuma on Soneran yhdistyminen ruotsalaiseen Teliaan.

- Ne ovat hyvin keskeisessä asemassa. Suomalaisen yhteiskunnan toimivuus, kansalaisten hyvinvointi ovat hyvin pitkälti tänä päivänä riippuvaisia energiansaannista, tietojärjestelmien toimivuudesta , sähköisestä tiedonsiirrosta. Liikenne- ja viestintäministeriö tekee parhaillaan työtä sen eteen, että selvitetään, millä tavalla tämä fuusio vaikuttaa näiden järjestelmien varmentamiseen ja suojaamiseen kotimaassa, pääsihteeri Tapani Hyötyläinen turvallisuus- ja puolustusasiain komiteasta kertoo.

Viime syksyn myrskytuhoistakin on otettu opiksi ja varautumisjärjestelyjä energiahuollon osalta tullaan hyvin huolella tarkastelemaan. Tarkoitus on, että normaaliolojen häiriötilanteissa kyettäisiin turvaamaan ihmisten elinmahdollisuudet mahdollimman nopeasti.

Menossa oleva varautumissuunnittelu on osa hallituksen turvallisuuspoliittista selontekoa, joka annetaan seuraavalle eduskunnalle.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.