Mainos

Telealan yritykset ymmärtävät kytkykauppakieltoa

Valtaosa alan yrityksistä haluaa säilyttää nykyisen kytkykauppakiellon. Sen katsotaan takaavan kuluttajille halvemmat puhelut.

Matkapuhelinten ja liittymien kytkykauppa herättää vain vähän kiinnostusta telealan yrityksissä. Valtaosa operaattoreista haluaa säilyttää nykyisen kytkykaupan kiellon, vaikka käytäntö on harvinainen. Euroopassa liittymien ja puhelinten kytkykauppa on kielletty Suomen lisäksi ainoastaan Italiassa.

Tästä huolimatta vain harva alan yritys on ilmaissut liikenne- ja viestintäministeriön lausuntokierroksella haluavansa luopua siitä. Muun muassa TeliaSonera ja Finnet haluavat säilyttää nykysysteemin. Niiden mielestä kytkykauppa nostaisi puhelujen hintoja. Yhtiöt arvelevat myös, että kytkykaupan salliminen vaikeuttaisi hintavertailua.

Alan suurista yrityksistä Ericsson puoltaa sen sijaan kytkykaupan kiellon purkamista. Verkkovalmistaja haluaisi edistää puhelimien käyttöä muuhunkin kuin puhumiseen, ja katsoo halpojen puhelinten nopeuttavan muutosta. Operaattoreista puoltavalle kannalle on päätynyt vain Elisa. Nokia ei ole ilmaissut kantaansa.

Alan toimijat antoivat lausuntonsa kytkykaupasta liikenne- ja viestintäministeriölle viime kuun loppuun mennessä. Asia liittyy runsas vuosi sitten voimaan astuneen uuden viestintämarkkinalain arviointiin.

Liikenne- ja viestintäministeriö julkaisee syksyn aikana yhteenvedon lausunnoista. Jos muutoksiin on lausuntojen pohjalta tarvetta, ministeriö sorvaa vielä tämän vuoden aikana asiasta uudet pykälät , jotka menevät uudelle lausuntokierrokselle ensi vuoden puolella.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.