Mainos

Tele2 mukaan kilpailuun kiinteän verkon puheluista

Ruotsalainen Tele2 on lähdössä mukaan Suomen kiinteän verkon puhelukilpailuun todennäköisesti jo tämän vuoden aikana.

Ruotsin toiseksi suurin teleoperaattori Tele2 suunnittelee tulevansa mukaan Suomen kiinteän verkon puhelukilpailuun. Ajankohtaa yhtiö ei vielä lyönyt lukkoon.

Yhtiön Suomen toimintojen johtaja Kimmo Rannisto arvioi uutistoimisto Reutersin haastattelussa, että todennäköisin ajankohta on tämän vuoden toisella tai kolmannella neljänneksellä.

Vuoden verran matkapuheluoperaattorina Suomessa toiminut Tele2 aikoo laajentaa tarjontaansa kiinteän verkon ohella myös laajakaistayhteyksiin. Tänään voimaantulleen lakiuudistuksen myötä lankapuhelimesta matkapuhelimeen soitetut puhelut on avattu kilpailulle. Markkinoita ovat hallinneet TeliaSonera, Elisa ja Finnet-yhtiöt, mutta heti lakimuutoksen jälkeen Saunalahti alkoi tarjota myös kiinteän verkon puheluita.

Viime vuonna matkapuheluiden keskihinnat laskivat 15-20 prosenttia. Rannisto sanoi uskovansa, että Suomen markkinoilla toimivien operaattoreiden määrä vähenee yrityskauppojen myötä. Syynä tähän on se, että viiden miljoonan asiakkaan markkinoista taistelee yli 20 operaattoria.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.