Tele2 lupaa hintakilpailua

Myöhemmin tämän vuoden aikana yhtiö aikoo tulla mukaan kilpailuun myös kaukopuhelu- ja Internet-markkinoista. Tavoitteena on 2-3 vuoden aikana 10 prosentin markkinaosuus sekä ulkomaan- että kaukopuheluliikenteestä, Tele2Finlandin toimitusjohtaja Antti Antonov sanoo. Tele2 lupaa puheluiden hinnoitteluun rajua hintakilpailua; Antonovin mukaan kilpailijoiden ulkomaanpuheluiden hinnat ovat 28-45 prosenttia Tele2:n hintoja kalliimpia.

-Uskomme, että muut teleoperaattorit joutuvat tarkistamaan omia hintojaan, Antonov sanoi. Näin on hänen mukaansa tapahtunut niin Ruotsissa, Norjassa kuin Tanskassa Tele2:n tultua markkinoille. Kuluttajia uskotaan houkuttelevan myös sen, että Tele2:n puhelut maksetaan etukäteen jo 50 markan hintaista puhelukorttia ostettaessa, mikä pitää puhelinlaskut kontrollissa.

Korttiin on painettu pin-koodinumero, jonka näppäilemällä mistä tahansa kiinteästä tai matkapuhelimesta pääsee Tele2:n linjoille. Toistaiseksi puhelukortteja voi tilata vain Tele2:n Helsingin Lassilassa sijaitsevasta palvelukonttorista, mutta eri yhtiöiden kanssa käydään neuvotteluja myös muista jakelukanavista, Antonov sanoi. Puhelukortin markkinointi alkaa pääkaupunkiseudulla vielä tämän viikon aikana.

Umts-verkon omistaja

Ruotsissa vuodesta 1993 toiminut Tele2 on Pohjoismaiden johtaviin telealan yrityksiin kuuluvan NetComin tytäryhtiö. Emoyhtiö NetCom omistaa viidenneksen Suomen 3G:stä, jolla on toimilupa kolmannen sukupolven umts-matkapuhelinverkon rakentamiseen Suomessa. Muita 3G:n omistajia ovat alueelliset Finnet-yhtiöt.

NetComin toimitusjohtajan Lars-Johan Jarnheimerin mukaan 3G saa ensimmäisen testiverkon pystyyn ensi vuoden aikana, mutta varsinainen toiminta alkaa vasta, kun uusia umts-kännyköitä on markkinoilla tarpeeksi. Verkon rakentamisesta on sopimuksia sekä Nokian että Ericssonin kanssa. NetComin GSM-tuotemerkkejä Ruotsissa ovat Comviq ja Tele2Mobil. NetCom omistaa myös Virossa matkapuhelinyhtiö Ritabellin. Tele2 -tytäryhtiöt toimivat Ruotsin lisäksi Tanskan ja Norjan tele-, data- ja Internetliikenteessä. Antonovin mukaan nyt julkistettu avaus Suomen markkinoille on vasta ensimmäinen sillanpääasema.

-Tiedämme kyllä, että muut yhtiöt ovat aiemmin tulleet ryminällä Suomen markkinoille ja sitten vetäytyneet vähin äänin, mutta me olemme tulleet jäädäksemme, Antonov sanoi.
(STT)

Lue myös:

    Uusimmat