Mainos

Tele Danmark norjalaisen teleoperaattorin osaomistajaksi

Tanskalainen Tele Danmark on hankkiutumassa Norjan markkinoille.

Tele Danmark ilmoitti tänään, että se on ostanut 19,6 prosenttia norjalaisen NetComin osakkeista. NetCom on Norjan toiseksi suurin teleoperaattori.

-Ostotoimemme ei ollut sodanjulistus vaan vastaus norjalaisen Telenorin ja ruotsalaisen Telian fuusioon, sanoi Tele Danmarkin konsernin johtaja Henning Dyremose Kööpenhaminassa. Dyremose sanoi, että Tele Danmark haluaa tehdä yhteistyötä koko NetComin kanssa, joka palvelee noin 700 000 GSM-asiakasta.

Tele Danmark on laajentanut omistustaan paitsi Norjassa myös Euroopan telealan markkinoilla. Yhtiö omistaa osakkeita 12 ulkomaisessa teleyhtiössä. Tele Danmark osti osakkeet singaporelaiselta Singapore Telecom -yhtiöltä.

Hinta oli Suomen rahana lähes 1,9 miljardia markkaa, runsaat 200 markkaa osakkeelta. Tele Danmarkin suurimmalla omistajalla, amerikkalaisella Ameritechilla, on jo entuudestaan 19,6 prosentin omistus NetComista, joten amerikkalaisilla on nyt yhteensä 39,2 prosentin omistusosuus.

-Ei ole mahdotonta, että jokin päivä ostamme amerikkalaiset ulos, sanoi Dyremose.Tele Danmarkin muita osakkeenomistajia ovat muun muassa Comviq, jolla on 25 prosenttia osakkeista ja Orkla, jolla on 11 prosentin osuus osakkeista. Norjan ja Ruotsin valtiolliset teleyhtiöt, Telenor ja Telia, ilmoittivat jo vuoden alussa yhdistymisestään.

Tele Danmark on valittanut yhtiöiden suunnitellusta fuusiosta EU-komissioon. Komissio ei ole vielä tehnyt päätöstä asiassa. Ruotsin ja Norjan teollisuusministeriöiden edustajat pitivät videokonferenssin tiistaina keskustellakseen Telian ja Telenorin fuusion teknisistä yksityiskohdista.

-Päämäärämme on yhä toteuttaa yhdistyminen, sanoi Lars Georgsson, Ruotsin teollisuusministeriön tiedottaja tapaamisen jälkeen.
(STT-RB-NTB)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.