Mainos

Telanne ehdottaa YLEn rahoitusta valtion budjetista

YLEn rahoituksen huolena ovat lupamaksunsa maksamatta jättävät. Yhtenä vaihtoehtona esitetään rahoituksen siirtämistä valtion budjettiin.

Viestinnän Keskusliiton hallituksen puheenjohtaja Kai Telanne patistaa valtioneuvostoa kiirehtimään Yleisradion rahoitusta koskevaa selvitystä.

- Luvut osoittavat, että YLEn nykyinen rahoitusjärjestelmä ei toimi. Jos tänä vuonna 50 000 taloutta on jättänyt maksunsa maksamatta, mikä takaa, ettei ensi vuonna esimerkiksi 75 000 taloutta tee samalla tavalla, Alma Median toimitusjohtaja Telanne kysyi Viestinnän Keskusliiton syysseminaarissa.

Hänen mukaansa YLEn pyrkimys rakentaa verkkoon kaupallisten toimijoiden kanssa kilpailevaa toimintaa veronmaksajien rahoilla on kestämätön.

- On korkea aika siirtää YLE valtion budjettirahoitukseen, jolloin maksu otettaisiin sisään oikeana verona, jolloin rahat myös saataisiin kasaan. Samalla on syytä tarkasti määritellä, minkälaiseen yhteiskunnan kannalta tärkeään toimintaan nämä rahat saa käyttää ja mihin ei, Telanne totesi.

Telanne otti myös kantaa Jokelan traagisten tapahtumien jälkeen käytyyn keskusteluun tiedotusvälineiden toimintatavoista ja itsesäätelystä.

Hän pitää oikeana, että tiedotusvälineiden toimintatavoista poikkeustilanteissa käydään vakavaa keskustelua. Jos ylilyöntejä esimerkiksi uutishankinnan keinoissa kriisitilanteissa tapahtuu, niihin puututaan, jotta ne eivät toistuisi.

Telanne huomautti, että keskustelun lähtökohtana pitää olla hyvän ja luotettavan tiedonvälityksen turvaaminen, ei sen rajoittaminen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.