Tekstiviestin lähettäminen ei riko kotirauhaa

Nurmeksen käräjäoikeus on hylännyt syytteen, jolla 48-vuotiaalle miehelle vaadittiin tuomiota häiritsevien tekstiviestien lähettämisestä Juuan kunnanjohtajalle.

Syyttäjä vaati miehelle rangaistusta kotirauhan rikkomisesta. Mies myönsi lähettäneensä tammi-helmikuussa tekstiviestejä, jotka olivat hänen mukaansa kärjekkäitä kommentteja kunnanjohtoa vastaan. Hän kiisti kuitenkin lähettäneensä ne häiritsemistarkoituksessa.

Kunnanjohtaja sai kotiinsa puolenkymmentä viestiä noin viikon välein joko päivällä tai suhteellisen varhain illalla. Käräjäoikeus katsoi, ettei tekstiviestien lähettäminen täyttänyt tässä tapauksessa kotirauhan rikkomisen tunnusmerkistöä. Oikeus hylkäsi myös kunnanjohtajan vaatimuksen, että mies tuomittaisiin maksamaan tuhat euroa aiheuttamastaan toistuvasta henkisestä kärsimyksestä

Käräjäoikeus toteaa ratkaisussaan, että tekstiviesti aiheuttaa saapuessaan vain lyhyen äänimerkin. Oikeuden mukaan tekstiviestien saapumisen tiheyden pitäisi olla hyvin suuri, jotta niiden yhdessä aiheuttama ääni muodostuisi vastaavalla tavalla häiritseväksi kuin esimerkiksi puhelu tai muut rikoslain säännöksessä luetellut häiritsemistavat.

Myös Itä-Suomen hovioikeus on arvioinut aiemmin antamassaan ratkaisussa, ettei tekstiviestin lähettäminen täytä kotirauhan rikkomisen tunnusmerkistöä.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat