Mainos

Tekstiviesti laittaa Windows-kännykän polvilleen - Katso video

Windows-puhelimet kärsivät virheestä, jonka avulla hyökkääjä voi tietynlaisen tekstiviestin avulla estää puhelimen toimintaa. Kyseessä on ns.palvelunestohyökkäys, jonka avulla hyökkääjä pystyy käynnistämään uhrin puhelimen uudelleen ja poistamaan viestitoimintoja laitteesta, kertoo winrumors-sivusto.

Hyökkäys toimii yksinkertaisesti siten, että Windows Phone -käyttäjän puhelimeen lähetetään tietynlainen tekstiviesti. Tämän seurauksena Windows Phone 7.5 -laitteet käynnistyvät uudelleen, jonka jälkeen viestikeskus ei enää avaudu.

Ongelma ei liity mihinkään tiettyyn kännykkämerkkiin, vaan sen arvellaan liittyvän Windows Phonen viestikeskusken tapaan käsitellä viestejä.

Bugi ilmenee myös silloin, jos uhrille lähetetään virhettä hyväksikäyttävä Facebook-chattiviesti tai Windows Live Messenger -viesti.

Virhe vaikuttaa myös muilla tavoilla Windows Phone -käyttöjärjestelmässä. Mikäli laitteen käyttäjä on asettanut ystävänsä viestittelyt Windows-puhelimensa tapahtumaruutuun, ja mikäli tuo kyseinen ystävä lähettää tietynlaisen viestin, niin tapahtumaruudun päivittyminen aiheuttaa käyttäjän laitteen lukittumisen.

Tapahtumaruutuongelman pääsee onneksi korjaamaan: Kun laite on käynnistynyt uudelleen, on käyttäjällä lyhyt aika päästä lukitusruudusta kotivalikkoonsa ja poistaa ongelmia aiheuttava tapahtumaruutu käytöstä, ennen kuin se jälleen lukitsee laitteen.

Samankaltaisia ongelmia ollut myös iPhonessa ja Android-kännyköissä

Kyseessä ei ole ennennäkemätön ongelma, sillä myös Applen iPhone ja Googlen Android -laitteet ovat kärsineet SMS-bugeista. Aikanaan tietoturva-asiantuntija Charlie Miller havaitsi virheen Applen iOS 3.0 -järjestelmässä, jonka avulla hyökkääjä sai täydellisen hallinnan iPhonesta. Androidin tapauksessa hyökkääjä sai tönättyä uhrinsa laitteen pois verkosta, mutta ei kuitenkaan päässyt itse laitteeseen käsiksi.

Windows-puhelimien tapauksessa havaittu ongelma on saatu toistaiseksi poistettua ainoastaan resetoimalla ja pyyhkimällä laite kokonaan tyhjäksi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.