Mainos

Teksasin tehdasräjähdyksen uhrimäärä kasvaa, tilanne yhä vaarallinen

Yhdysvalloissa Teksasissa lannoitetehtaan räjähdyksessä kuolleita on ainakin 14, kertoo Westin pikkukaupungin pormestari. Lisäksi viiden kadoksissa olevan vapaaehtoispalokunnan jäsenen pelätään kuolleen. Onnettomuudessa loukkaantuneita on 160.

Viranomaisten mukaan tilanne lannoitetehtaalla on edelleen räjähdysherkkä. Poliisin edustajan mukaan epävakaa tilanne johtuu erittäin vaarallisesta ammoniumnitraatista. Ainetta käytetään lannoitteissa, mutta myös esimerkiksi räjähteissä.

Valtava räjähdys sattui tehtaalla keskiviikkoiltana paikallista aikaa. Asiaa koskevissa tutkimuksissa on paljastunut, että tehdas sai viime vuonna noin 10 000 dollarin (noin 7600 euron) sakot, koska kuljetustankeissa ei ollut asianmukaisia leimoja. Lisäksi tehtaan kuljetuksia koskevissa turvallisuusohjeissa oli puutteita.

Dallasissa ilmestyvä sanomalehti taas uutisoi tehtaan omistavan yhtiön kertoneen viranomaisille, ettei tulipalon tai räjähdyksen vaaraa ole, vaikka tehtaassa säilytettiin jopa 25 tonnin verran ammoniakkikaasua.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.