Mainos

Teksasilaislahkon teinityttöjä raskaana

Teksasilaisesta moniavioisesta uskonlahkosta huostaanotettujen lasten joukossa on useita raskaana olevia teinityttöjä.

Lastensuojeluviranomaiset kertovat, että yli puolet lahkosta kuun alussa huostaanotetuista teinitytöistä ovat joko jo äitejä tai parhaillaan raskaana. Yhteensä 53 huostaanotetuista tytöistä on 14-17 vuotiaita, ja heistä 31 on tällä hetkellä raskaana.

Kaikki teksasilaislahkon yli 400 lasta huostaanotettiin aiemmin tässä kuussa, sillä heidän epäillään joutuneen seksuaalisesti hyväksikäytetyiksi. Nuorten tyttöjen kerrotaan joutuneen avioitumaan itseään selvästi vanhempien miesten kanssa.

Lahkon jäsenten oikeudenkäynti on yhä kesken.Lapsia koskevista jatkotoimista ei ole vielä päätetty, sillä lasten kuulemiset tapauksen tiimoilta jatkuvat ensi kuun puolessavälissä. Poliisi epäilee, että lahkon hyväksikäytön jäljille johtanut hätäpuhelu oli todellisuudessa tekaistu. Hätäpuhelua käytettiin kenties saamaan oikeus määräämään etsintälupa lahkon tilalle Teksasissa.

Teksilaistilan omistaa Fundamentalistinen myöhemipien aikojen pyhien Jeesuksen Kristuksen kirkko. Kyseinen lahko erosi mormonikirkosta, kun se kielsi moniavioisuuden. Mormonikirkko kiistää kaikki yhteydet lahkoon.

Teksasilaistilan omistaa Warren Jeffs -niminen lahkonjohtaja, joka tuomittiin Utahin osavaltion oikeudessa viime vuonna muun muassa yllytyksestä raiskaukseen.

(MTV3-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.