Mainos

Teksasiin lunta kymmeniä senttejä, pyörremyrskystä tulvia Australiaan

Yhdysvaltoja riepottelee jälleen uusi talvimyrsky. Toisenlainen myrsky jyllää puolestaan Australian pohjoisosassa, jonne on iskenyt trooppinen pyörremyrsky Rusty.

Myrskyn runtelema alue Australiassa on melko harvaan asuttua, mutta siellä sijaitsee yksi maan suurimmista satamista. Satama on suljettu ja ihmisiä evakuoitu myrskyn tieltä.

Rustyn tuulet puhaltavat noin 50 m/s. Tämä on noin kaksi kertaa suomalaisen voimakkaan myrskyn tuulennopeus. Myrsky on hidasliikkeinen ja pysyy lähes paikallaan useita päiviä.

– Tuulta isompia ongelmia tulee tulvista. Kolmen vuorokauden sademääräksi ennustetaan yli puolta metriä, jotkut arviot liikkuvat jopa metrissä. Määrä on samaa luokkaa, kuin meillä koko vuoden sademäärä, sanoo MTV3:n meteorologi Pekka Pouta.

Talvimyrskyt jatkuvat Yhdysvalloissa

Yhdysvalloissa puolestaan jyllää taas uusi talvimyrsky.

– Laajalle alueelle Teksasista Chicagon kautta Bostoniin lunta kertyy noin 30 senttimetriä. Myrskymatalan eteläpuolella riehuvat ukkoset ja tornadot, sanoo Pekka Pouta.

Yhdysvallat on ollut jo pidemmän aikaa lumimyrskyjen reitillä. Lumisadekertymät ovat olleet jopa yli metriä. Lumet kuitenkin häviävät nopeasti, katso videolta miksi.

(MTV3 - AFP)

Katso videoilta säätietoja Australian trooppisesta myrskystä ja Yhdysvaltojen talvimyrskystä.

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.