Mainos

Teknologiateollisuuden neuvottelut jatkuvat

Teknologiateollisuuden neuvotteluja jatketaan tänään.

Metallityöväen Liiton liittovaltuusto päätti eilen äänestyksen jälkeen, että Metalliliiton työehtosopimusneuvotteluja voidaan jatkaa keskusjärjestöjen hyväksymän raamisopimuksen pohjalta.

Metalliliiton liittotoimikunta ja suuri neuvottelukunta olivat aiemmin perjantaina suosittaneet yksimielisesti neuvottelujen jatkamista raamisopimuksen pohjalta.

Metalliliitossa kiiteltiin työttömyysturvan parannuksia. Kritiikkiä herättivät kertaerä, palkankorotusten taso sekä asioiden hautaaminen erilaisiin työryhmiin.

Myös Ammattiliitto Pro hyväksyi eilen raamisopimuksen neuvottelujen pohjaksi. Pron hallitus päätti , että liitto pyrkii raamisopimuksen puitteissa ensisijaisesti alakohtaisiin yleiskorotuksiin. Raamissa mainitut kouluttautumista ja ikääntyvien jaksamista tukevat vapaat on Pron mukaan sisällytettävä suoraan kunkin alan työehtosopimuksiin, eikä niitä voi jättää yksin työnantajien päätettäviksi.

Ylempien toimihenkilöiden YTN käsittelee asiaa huomenna.

Metalliliiton ja Teknologiateollisuuden neuvottelut keskeytyivät, kun työnantajien esittämä palkankorotus ja siihen liittyvät menettelytavat todettiin Metalliliitossa ala-arvoisiksi.

Liiton yhdessä Pron ja YTN:n kanssa julistama ylityökielto on ollut voimassa 4. lokakuuta lähtien. Metalliliiton ja Pron lakko uhkaa pysäyttää työt 44 alan yrityksessä perjantaina, jos neuvotteluissa ei sitä ennen päästä tulokseen. Työnseisaus koskisi noin 32 000 työntekijää yrityksissä.

Lakonuhkaan STTK:lainen Pro, SAK:laiset Metalliliitto ja Sähköliitto päätyivät, kun liittokohtaiset neuvottelut kariutuivat pari viikkoa sitten muun muassa kiistaan palkankorotuksista.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.