Mainos

Teknologiateollisuuden lakonuhka laajenemassa

Toimihenkilöunioni kertoo huomenna, mitkä yrityksen tulisivat mukaan lakon toiseen vaiheeseen kahden viikon kuluttua. Lakko uhkaa myös tietoliikenteen yrityksiä.

Toimihenkilöunioni TU:n hallitus on päättänyt laajentaa teknologiateollisuuden lakonuhkaa.

Teknologiateollisuuden lakonuhan sovittelu päättyi tänään tuloksettomana. Sen seurauksena Toimihenkilöunionin hallitus päätti illalla, että liitto jättää huomenna alalle uuden, laajennetun lakonuhan.

Laajennettu lakkovaroitus laajenisi toisessa vaiheessa koskemaan noin 5000-5500 teknologiateollisuuden toimihenkilöä. TU tiedottaa lakon laajennuksen piiriin kuuluvista yrityksistä ja paikkakunnista tarkemmin huomenna.

Teknologiateollisuuden toimihenkilöiden lakon ensimmäinen vaihe alkanee ensi maanantaina kello 11. Tällöin lakkoon on menossa noin 3 000 toimihenkilöä Teknologiateollisuuden seitsemän jäsenyrityksen 34 toimipaikkalla. Työtaistelun piirissä olisivat Aker Yards, Boliden, Luvata, Outokumpu, Ovako, Rautaruukki ja Wärtsilä.

Myös tietoliikenteessä lakkovaroitus

Myös tietoliikennealan yrityksiä uhkaa lakko. Mahdollinen lakko koskisi Toimihenkilöunionin mukaan tuhansia toimihenkilöitä ja se alkaisi kahden viikon kuluttua 1. marraskuuta. Liitto kertoo lakkorajoista huomenna, jolloin myös lakkovaroitus jätetään. Ennakkotietojen mukaan lakko koskisi ainakin suuria operaattoreita.

Neuvottelut alan uudesta työehtosopimuksesta katkesivat viime perjantaina kiistoihin palkoista.

Sopimus koskee noin kymmentä tuhatta alan toimihenkilöä. Tietoalan työehtosopimusta sovelletaan TeliaSoneraan ja tietoliikenne- ja informaatiotekniikka-alan sopimusta Elisaan, DNA:han sekä Finnet-yhtiöihin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.