Mainos

Teknologia-alan ylemmät toimihenkilöt sopuun työehdoista

Sopimus kattaa 60 000 toimihenkilöä.

Teknologiateollisuuden ylemmät toimihenkilöt ovat päässeet sopuun työehdoista pitkällisen väännön jälkeen. Nyt sovitut palkankorotukset ovat samaa tasoa kuin metalliteollisuuden työntekijöiden viimeviikkoisessa sopimuksessa.

Työntekijöiden ammattijärjestö Ylemmät toimihenkilöt YTN ja työnantajien Teknologiateollisuus saavuttivat neuvottelutuloksen iltapäivällä. Vähintään kaksivuotisen sopimuksen kustannusvaikutus on kahdeksan prosentin luokkaa.

Ylemmille toimihenkilöille maksetaan elokuun loppuun mennessä kertakorvaus, joka on 12 prosenttia kuukausipalkasta, kuitenkin vähintään 350 euroa. Varsinaiset palkankorotukset ovat 3,4 prosenttia tämän vuoden lokakuussa ja 2,5 prosenttia ensi vuoden lokakuussa. Korotuksiin liittyy lisäksi yrityskohtainen erä, jonka suuruus on tänä vuonna 0,5-1,0 prosenttia ja ensi vuoden syksyllä 0,8-1,6 prosenttia.

- Olen hyvin tyytyväinen sopimukseen siihen nähden, mikä oli lähtökohta neuvotteluiden alkaessa. Paikalliselle sopimiselle on nyt annettu hyvät mahdollisuudet, ja pallo on työnantajilla sen suhteen, miten sopiminen alkaa sujua, sanoo Ylempien toimihenkilöiden puheenjohtaja Sture Fjäder.

Sopimus ulottuu vuoden 2009 huhtikuun loppuun edellyttäen, että osapuolet pääsevät keväällä 2009 käytävissä neuvotteluissa yksimielisyyteen syksyn 2009 palkankorotuksista. Fjäderin mukaan kevään 2009 neuvotteluita voidaan samalla pitää "tarkistusetappina" paikallisen sopimisen onnistumiselle.

Teknologiateollisuudessa työskentelee noin 60 000 ylempää toimihenkilöä. Suurimmat toimialat ovat elektroniikka- ja sähköteollisuus, kone- ja metalliteollisuus sekä metallien jalostus.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.