Mainos

Tekniset peräävät energiakeskustelua

Teknisten liiton puheenjohtaja Ilkka Joenpalo (sd.) vaatii energiapolitiikasta keskustelua, joka ei ole rajattu vain eduskunnan vaalikauden mittaiseksi. Joenpalon mukaan energiakysymykset eivät ole ammattiyhdistysliikkeelle vaalikauden mittaisia keskusteluteemoja.
-Olisi miellyttävän populistista puhua päästöjen vähentämisestä globaalilla tasolla ja ympäristön säästämisestä jälkipolville, jollei taustalla piilisi kansalaisten hyvinvoinnin kannalta ratkaisevan tärkeitä muuttujia, sanoi Joenpalo keskiviikkona Jyväskylässä.

Joenpalon mukan kysymys on siitä, jatkuuko Suomessa nykyinen talouden linja ja säilyvätkö työpaikat ja toimeentulo. Joenpalon mielestä energialinjauksia tehtäessä ei voi jättää huomiotta ydinvoimavaihtoehtoa eikä Vuotoksen altaan rakentamisen tarjoamaa säätövoimaa.
-Maailmanlaajuinen sähkömarkkinoiden avautuminen on haaste suomalaiselle energiapolitiikalle, mutta samalla meille tarjoutuu uusia mahdollisuuksia muuttaa energiatuotanto myös vientituotteeksi.

Joenpalo perustelee energialinjauksiaan mm. sillä, että pohjoisessa maassa toimeentulon edellytys on aina ollut ja tulee aina olemaan kohtuuhintaisen energian riittävä ja toimitusvarma saatavuus.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.