Mainos

Tekninen vika Itävallan junapalon syynä?

Pelastusmiehistöt ovat jatkaneet ruumiiden etsintöjä palaneesta vuoristojunasta Itävallan Kaprunissa. Junaradalla tehdyt tekniset tutkimukset viittaavat siihen, että junassa olisi ollut vikaa jo ennen sen menoa tunneliin. Yli kolme kilometriä pitkästä Kitzsteinhornin vuorelle johtavasta tunnelista oli iltaan mennessä saatu ulos kaikkiaan 128 ihmisen ruumiit.

Loputkin ruumiit uskottiin saatavan ulos tunnelista vielä huomisen aikana. Uhrit kuljetetaan Salzburgiin tunnistettavaksi. Turmatunnelissa työskentelee kaikkiaan 110 pelastusmiestä kolmessa vuorossa aina puolitoista tuntia kerrallaan, kertoi viranomaisten edustaja. Jo eilen tunnelista saatiin ulos kaikkiaan 66 onnettomuuden uhria. Tähän saakka on keskitytty kuitenkin junan ulkopuolella menehtyneisiin uhreihin ja työ saattaakin hidastua, kun pelastusmiehistöjen täytyy siirtyä romahtamisvaarassa olevaan turmajunaan.

Vuoristojuna ja tunneli

Rikosteknisten tutkimusten mukaan junan kuljettaja oli onnistunut avaamaan junan ovet tulipalon sytyttyä ja suurin osa matkustajista oli ehtinyt junasta ulos ennen menehtymistään. Lauantaisessa tulipalossa kuoli ainakin 156 ihmistä, suurin osa itävaltalaisia. Neljän kadoksissa olevan henkilön osalta ei tiedetä varmuudella, olivatko he onnettomuusjunassa. Oikeuslääketieteilijät ovat pyytäneet omaisia lähettämään Salzburgiin uhrien henkilökohtaisia tavaroita, kuten hammasharjoja, joista saataisiin DNA-näyte pahoin palaneiden ruumiiden tunnistamista varten.

Merkkejä teknisestä viasta

Vuoristojunan palosavua

Itävallan junaturman tutkijat epäilevät, että junassa olisi ollut tekninen vika jo ennen kuin se meni sisälle tunneliin. Rikosteknisissä tutkimuksissa raiteista on löydetty ainetta, joka on ilmeisesti peräisin junasta. Aineen kemiallinen koostumus täytyy vielä tutkia sen alkuperän selvittämiseksi.

Poliisin teknisiä tutkimuksia johtavan Christian Tischin mukaan vika saattoi ilmetä pian lähdön jälkeen ja siten myös tulipalo saattoi alkaa jo ala-aseman ja tunnelin välillä. Eräs onnettomuudessa hengissä selvinneistä kertoi matkustajien havainneen savunhajua pian junan lähdön jälkeen.

(MTV3-STT-DPA-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.