Mainos

Tekninen tutkinta usein ratkaisevaa rikosten selvittämisessä

Tekninen tutkinta on selviämisen kannalta ratkaiseva joka neljännessä rikoksessa. Uusi tekniikka auttaa yhä useamman rikoksen selvittämisessä.

Teknisen rikostutkinnan vaikuttavuutta on tutkittu Suomessa ensimmäisen kerran. Tulosten mukaan neljässä rikoksessa viidestä teknisellä tutkinnalla on merkitystä. Joka neljännessä rikoksessa merkitys oli rikoksen selviämisen kannalta ratkaiseva. Vaikuttavuutta tutki Itä-Suomen läänin tekninen rikostutkimuskeskus.

Esimerkiksi näytön saamisen kannalta teknisellä tutkinnalla oli ratkaiseva merkitys lähes joka kolmannessa jutussa. Muissakin jutuissa merkitys oli suuri. Joka viidennessä jutussa tekniikalla ei ollut merkitystä.

Bodomin kolmoissurman tutkinnan edistyminen yli 40 vuoden jälkeen nostaa teknisen tutkinnan painoarvoa monella tavalla. Tänään tehdyillä tutkimuksilla voi menetelmien parantuessa olla ratkaiseva merkitys vasta vuosien kuluttua.

Bodomin tapaus on tutkijoille todellinen hengennostattaja, työ kun on välillä arkista ja hidasta. Esimerkiksi isoissa tulipaloissa tekninen tutkinta saattaa kestää rikospaikalla useita viikkoja.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 05.04.2004).

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.