Mainos

Tekniikan museon vahingot selviävät vasta myöhemmin

Myöhään eilen illalla tuleen syttyneen Tekniikan museon vahingot selviävät aikaisintaan iltapäivällä. Museonjohtaja Marjo Mikkolan mukaan parhaillaan rakennuksessa ovat poliisin palonsyyntutkijat, minkä jälkeen museon henkilökunta pääsee tutkimaan tiloja.

Museon tulipalon jälkiraivaus jatkuu edelleen Helsingin Vanhassakaupungissa. Tuli saatiin hallintaan puolenyön jälkeen, mutta palaneen katon raivaus jatkui vielä aamulla kuuden jälkeen.

Palo syttyi museon A-hallin ullakkokerroksessa. Illalla syttynyt palo ehti tuhota noin neljäsosan Museoviraston suojeluksessa olevan rakennuksen katosta. Tuli ei levinnyt rakennuksen sisätiloihin, mutta niihin tuli savu- ja vesivahinkoja. Erillisiä museoesineitä hallissa ei Mikkolan mukaan ole, vaan halli on itsessään museoitu tila. Palon aiheuttamien aineellisten vahinkojen määrää Mikkola ei toistaiseksi osaa arvioida.

A-hallissa on vanha vedensuodatushalli, jossa esitellään vesilaitoksen historiaa. Lisäksi rakennuksen yhteydessä on talonmiehen asunto. Talonmies myös havaitsi palon hieman ennen iltayhtätoista ja hälytti pelastuslaitoksen paikalle. Palosta ei aiheutunut ihmisuhreja, eivätkä talonmiehen asunto tai rakennuksen muut sisätilat vaurioituneet.

Palon sammutustöihin osallistui yksitoista pelastusyksikköä. Päivystävän palomestarin Tommi Sihulan mukaan palokunta on tyytyväinen onnistuttuaan pelastamaan itse rakennuksen.

Palon syttymissyystä ei ole toistaiseksi tietoa. Museon insinööri Raimo Paappa arvioi, ettei näyttelyhallissa ollut tekniikka josta olisi voinut aiheutua oikosulkuja. Vesilaitosmuseo oli tarkoitus avata yleisölle kesäkuun alussa, mutta nyt avaaminen lykkääntyy.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.