"Tekisi mieli tappaa joku malliksi" – teinipojalle murhasyyte tuntemattoman puukotuksesta

Vaasassa satunnaisen vastaantulijan puukotuksesta epäilty nuorukainen on saanut murhasyytteen Pohjanmaan käräjäoikeudessa.

Syytteen mukaan poika iski yllättäen puukolla vastaantulijan kaulaan kaupungin ydinkeskustassa kauppakeskus HS Centerin kohdalla. 60-vuotias uhri kuoli seuraavana päivänä. Verityö tapahtui viime lokakuussa.

Syyttäjän mukaan nuorukainen oli esittänyt ennen tekoa lukuisia hyvin vakavia uhkauksia sosiaalisessa mediassa. Lisäksi hän oli julkaissut valokuvia itsestään ja puukoista sekä sanonut, että hänen tekisi mieli tappaa joku malliksi.

Tapahtumapäivänä poika lähti lounasaikaan työpaikaltaan ulos. Syyttäjän mukaan pojalla oli puukko taskussaan ainoana tarkoituksenaan tappaa joku. Verityön tehtyään hän palasi työpaikalleen. Aikaa tähän kului vain alle kolme minuuttia.

Poika on kiistänyt syytteen murhasta. Hän on myöntänyt syyllistyneensä ensisijaisesti törkeään pahoinpitelyyn ja törkeään kuolemantuottamukseen. Toissijaisesti hän myöntää tapon.

Poika oli tekoaikaan alaikäinen. Pojalle luettiin myös muita syytteitä, muun muassa ryöstöstä ja laittomasta uhkauksesta. Syyttäjä vaatii hänelle 12 vuoden vankeusrangaistusta.  

Lue myös:

    Uusimmat