Mainos

Tekijänoikeusjärjestö sai tuomion käytettyään musiikkia luvatta kampanjavideossaan

Tekijänoikeuspalkkioita valvova Buma/Stemra-järjestö on saanut tuomion Hollannissa käytettyään musiikkia luvattomasti piratismin vastaisessa kampanjavideossaan.

Kiista sai alkunsa vuonna 2006, kun muusikko Melchior Rietveldtiä pyydettiin säveltämään musiikki paikallisella filmifestivaalilla esitettävään kampanjavideoon. Vuotta myöhemmin muusikko kuitenkin huomasi sattumalta, että sitä oli käytetty myös hänen ostamallaan Harry Potter -dvd:llä.

Rietveldt ilmoitti tapauksesta, mutta vuoteen 2011 mennessä hän oli saanut vain etumaksuja, eikä tietoa siitä, missä kaikkialla musiikkia oli käytetty.

Torrentfreak-sivuston haastatteleman lakiasiantuntijan mukaan Rietveldtiä yritettiin saada sopimaan asia 60 000 euron korvauksilla. Muusikko itse laski, että hänen pitäisi saada ainakin yli 160 000 euroa.

Tapaus aiheutti maassa myös korruptioskandaalin, kun yksi järjestön edustajista yritti saada Rietveldtiä siirtämään kappaleen oikeudet omalle levymerkilleen.

Nyt oikeus määräsi Buma/Stemran maksamaan laiminlyönneistä 20 000 euron sakot ja hoitamaan Rietveldtin korvaukset kuntoon. Oikeuden mukaan kappaletta on käytetty luvatta ainakin 71 dvd-julkaisulla.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.