Mainos

Tekijänoikeudet jarruttavat mobiili-tv:tä

Mobiili-tv:n sisällöntuotantoa jarruttavat pahasti tekijänoikeudet. Tampereella mobiili-tv-seminaarissa puhuneen Yleisradion toimitusjohtajan Mikael Jungnerin mukaan Ylellä ei ole varaa maksaa samoista ohjelmista moneen kertaan.

- Siinä tapauksessa mobiili-tv:stä ei tulisi yhtään mitään, Jungner sanoo.

Hänen mukaansa 1990-luvun ajatuksesta päätelaitteiden yhdistymisestä on syytä luopua. Sama sisältö muokataan lehtiin, nettiin, radioon, perinteiseen televisioon ja pian myös mobiili-tv:hen eli esimerkiksi matkapuhelimeen tulevaan televisioon.

- Ylelle on ihan sama, mitä kanavaa pitkin sisältö välittyy yleisölle, kunhan se tapahtuu kattavasti kaikille suomalaisille. Laki edellyttää sitä. Yle keskittyy sisältöön, jakelun hoitavat muut.

Mobiili-tv:n prime time -ajankohdaksi on havaittu keskipäivä. Silloin Ylellä olisi nykyresursseilla mahdollista lähettää edellispäivän uusintoja. Jungnerin mukaan pitkällä tähtäimellä pienelle ruudulle on luotava räätälöityä materiaalia.

- Esimerkiksi jalkapallolähetyksestä ei kännykästä näe, kuka tekee maalin.

Jungnerin mukaan ensi kevään Euroviisut on Ylen tilaisuus näyttää, kuinka pitkällä mobiili-tv on Suomessa. Mobiili-tv-lähetykset alkavat maassamme lähikuukausina.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.