Mainos

Tekesin toimisto avattu Pekingissä

Kauppa- ja teollisuusministeri Mauri Pekkarinen on avannut teknologiankehittämiskeskuksen Tekesin toimiston Pekingissä. Tekesillä on jo meneillään useita teknologian yhteishankkeita kiinalaisten kanssa ja nyt avatun toimiston odotetaan vahvistavan yhteistyötä.

Tekesillä on entuudestaan ulkomaanyksiköt myös Brysselissä Belgiassa, Tokiossa Japanissa sekä San Josessa ja Washingtonissa Yhdysvalloissa.

- Kiina on teknologiselta kehitykseltään maailman nopeimmin kasvavia maita. Suomen ja Kiinan välinen tieteellinen ja teknologinen yhteistyö parantaa molempien maiden kasvumahdollisuuksia, Pekkarinen sanoi vihkitilaisuudessa.

Tekesin Pekingin yksikkö toimii samoissa tiloissa viennin edistämiseen keskittyvän Finpron kanssa. Tekesin mukaan jo aloitettuihin yhteistyöhankkeisiin kuuluu esimerkiksi Helsingin ja Tsinghuan yliopistojen yhteistyö älykkään hakupalvelun kehittämiseksi.

Pekkarisen vierailu manner-Kiinassa päättyy perjantaina. Sen jälkeen hän piipahtaa Hongkongin ja Macaon erityishallintoalueilla.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.