Mainos

Tekesin rahoituksella kova kysyntä.

Suomalaisyritykset panostavat tutkimukseen, tuotekehitykseen ja uusiin hankkeisiin. Teknologian kehittämiskeskus Tekes rahoitti alkuvuoden aikana yritysten ja tutkimuslaitosten tutkimus- ja kehityshankkeita 1,6 miljardilla markalla.

Summa on 200 miljoonaa markkaa enemmän kuin viime vuoden alkupuolella. Kesäkuun loppuun mennessä myönnetystä rahasta runsaat 560 miljoonaa markkaa oli tuotekehitysapua yrityksille. Liki 300 miljoonaa markkaa meni tuotekehityslainoihin. Korkeakouluille ja tutkimuslaitoksille myönnettiin tutkimusrahoitusta noin 730 miljoonaa markkaa.

Tekes teki rahoituspäätöksiä alkuvuonna yhteensä 1 589, joista runsaat 800 meni yritysten ja noin 770 korkeakoulujen ja tutkimuslaitosten hankkeisiin. Hankkeiden määrä ja koko kasvoivat jonkin verran viime vuodesta.

Tekesin alkuvuonna rahoittamat hankkeet merkitsevät kaikkiaan yli kolmen miljardin markan tutkimus- ja kehityshankkeiden alkamista.

Kolmannes hakijoista uusia yrityksiä

Alkuvuoden aikana lähes 230 yritystä haki ja sai ensimmäistä kertaa Tekesin rahoitusta. Tämä on kolmannes Tekesin yritysasiakkaista. Kehitysjohtaja Martti af Heurlinin mukaan uusien yritysasiakkaiden lisääntynyt määrä heijastaa uusien teknologiayritysten syntyä. Lisäksi se kertoo tutkimus- ja kehitystoiminnan laajentumisesta. Tekesin rahoituksen painopisteenä ovat entiseen malliin olleet pienten ja keskisuurten yritysten hankkeet.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.