Mainos

Tekeekö suurelokuva Pearl Harbor "Titanicit"?

Amerikkalainen suurelokuva Pearl Harbor on tuottanut neljässä päivässä noin 80 miljoonaa dollaria USAssa. Startti on elokuvahistorian toiseksi paras Jurassic Park II:n jälkeen. Kesäkuun lopussa Suomen ensi-iltansa saavasta Disneyn sotaelokuvasta odotetaankin lähes Titanicin kaltaista maailmanmenestystä.

Japanilaisten yllätyshyökkäys USAn laivasto- ja lentotukikohtaan Havaijille teki selvää jälkeä Yhdysvaltain Tyynenmeren laivastosta. Japanilaiset tuhosivat parisataa amerikkalaislentokonetta ja useita taistelulaivoja. USA liittyi vihdoin välttelemäänsä toiseen maailmansotaan.

Kuudenkymmenen vuoden takaisista murheellisista tapahtumista on Disneyn studioilla sokeroitu kolmen tunnin rakkaustarina, jossa jenkit ovat hulivilisankareita ja japanilaiset lähinnä harakiri-miehiä, vaikka japanilaiskomentaja muistaakin voiton hetkellä murehtia sodan järjettömyyttä. Maksimaaliset tuotot taatakseen Disney on lisäksi tehnyt elokuvasta pehmennetyt versiot Saksan ja Japanin markkinoille.

Erikoistehosteet räiskyvät

Miljardin markan elokuvassa parasta ovat erikoistehosteet. Ensimmäiset jenkkikritiikitkin myöntävät, että itse ydin, rakkaustarina, on valju ja ennalta-arvattavissa. Yltiöisänmaallinen mäiske puree kuitenkin amerikkalaisiin ja jo ensimmäisen viikonlopun perusteella tiedetään Pearl Harborin pääsevän kirkkaasti omilleen. Kahdeksankymmenen miljoonan dollarin avaus on elokuvahistorian toiseksi suurin. Pelkästään viime perjantain ja lauantain aikana amerikkalaiset kantoivat Pearl Harborin lippuluukuille 39 656 453 dollaria.

"Kunnioita heitä, muistamalla heidät", mainostavat elokuvantekijät ja kuljettavat hengissä selvinneitä veteraaneja Havaijille. Päätähdet ovat innolla mukana markkinoinnissa, sillä kuten ohjaaja Michael Bay ja tuottaja Jerry Bruckheimer, hekin ovat tehneet elokuvan riskillä, palkka tulee vasta tuotosta.

Amerikkalaispaatoksen uskotaan uppoavan suomalaisiinkin, kopioita otetaan peräti 54. Katsojalukumme laahaavat 17 prosenttia viime vuodesta jäljessä, ja piristystä odotetaan juuri megaelokuvista. Niitä onkin vielä runsaasti tulossa; uudesta Apinoiden planeetasta ensimmäiseen Harry Potteriin ja Taru Sormusten Herrasta -elokuvaan.

(MTV3)

elokuvan viralliset kotisivut:
www.pearlharbor.com

historiallisia faktoja löydät täältä:
www.nationalgeographic.com/pearlharbor

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.