Mainos

Teinitytön 10 tunnin piina päättyi – kaularäjähde osoittautui valepommiksi

Australiassa poliisi jahtaa kuumeisesti miestä, joka kiinnitti eilen pommiksi väittämänsä laitteen kauhistuneen teinitytön kaulaan Sydneyssä. Tuntikausia kestäneen poliisioperaation päätteeksi räjähdepanta osoittautui kuitenkin vaarattomaksi.

Sydneyn rikkaimpiin perheisiin kuuluvan 18-vuotiaan Madeleine Pulverin piina alkoi, kun kypärämyssyyn sonnustautunut mies tunkeutui hänen kotiinsa Mosmanin hienostokaupunginosassa iltapäivällä. Mies kiinnitti väitetyn pommin tytön kaulaan ja jätti myös lunnasvaatimuksen ennen poistumistaan paikalta.

– Tapahtunutta pidetään kiristysyrityksenä. Lunnasvaatimuksessa annetut ohjeet olivat niin selvät, että poliisin oli pakko suhtautua asiaan hyvin vakavana ja todellisena uhkana, kertoo apulaispoliisipäällikkö Mark Murdoch.

Naapurissa sijainneet miljoonalukaalit jouduttiin evakuoimaan ja lähikadut suljettiin, kun poliisin pommiryhmä yritti purkaa Madeleine Pulveriin ketjulla kiinnitettyä epäilyttävää laitetta. Se saatiin lopulta poistettua hieman ennen puoltayötä paikallista aikaa, noin kymmenen tuntia kestäneen operaation päätteeksi.

Tuolloin räjähdepanta todettiin myös vaarattomaksi.

"Ihan kuin Hollywood-elokuva"

– Tyttäremme heräsi tänä aamuna melko hyvissä tunnelmissa. Hän on kuitenkin edelleen hieman väsynyt, koska joutui pitelemään sitä kirottua laitetta peräti kymmenen tunnin ajan, ilmoitti tytön isä William Pulver tänään. Hän toimii Appen Butler Hill -nimisen konsultointi- ja ohjelmistoyrityksen toimitusjohtajana.

Poliisin mukaan kyseessä oli hyvin taidokas huijausyritys, sillä esimerkiksi valepommi oli saatu näyttämään erehdyttävästi aidolta räjähteeltä. Myös Australian pääministeri kommentoi uskomattomia tapahtumia:

– Kun näin uutisen televisiossa, ensimmäiseksi totesin sen olevan kuin Hollywood-käsikirjoituksesta. Tällaista näkee yleensä vain elokuvissa tai televisiosarjoissa, pääministeri Julia Gillard ihmetteli.

Sydneyn poliisi ei ole vielä suostunut kommentoimaan mahdollista tekijää tai tekijöitä ja motiivia. Viranomaisten mukaan asiasta on kuitenkin saatu jo lukuisia vihjeitä.

(MTV3 - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.