Mainos

Teinipoikaa epäillään oululaislukion nettiuhkauksesta

Pateniemen lukio sai uhkauksen iskusta viime viikolla. Poliisi epäilee uhkauksesta yläasteikäistä poikaa.

Oululaista 14-vuotiasta poikaa epäillään Pateniemen lukion nettiuhkauksesta. Poliisin mukaan uhkausta ei aiottu toteuttaa, joten varotoimiin oululaislukiossa ei ole enää syytä. Poliisi kuulusteli poikaa iltapäivällä.

Ensi tiistaille päivätty nettiuhkaus ehti herättää oppilaissa ahdistusta. Rehtorin mukaan oppilaita rauhoiteltiin ja heille tarjottiin mahdollisuus kriisiapuun.

Lukio oli varuillaan

Pateniemen lukiossa on oltu varuillaan nettiuhkauksen takia, kun internetin keskustelupalstalta löytyi nimimerkillä "Sturmgeist 2nd 27.11.07 Oulu, Patelan lukio" viesti, jonka tulkittiin uhkaavan lukiota.

Oulun poliisi on tutkinut tapausta viime viikosta lähtien.

Pateniemen lukion vs. rehtorin Sakari Ansamaan mukaan uhkaus on pelottanut ja ahdistanut koulun oppilaita. Hän kertoo, että oppilashuollon voimavaroja on lisätty.

- Olen kahdesti kertonut keskusradion kautta oppilaille ne niukat faktat, jotka uhkauksesta ovat. Lisäksi olen koettanut luoda turvallista ja rauhallista ilmapiiriä kouluun.

Ansamaan mukaan koulussa valmistauduttiin muun muassa vartiointipalvelun tarpeeseen.

Pateniemen lukio toimii samassa yhteydessä yläasteen ja ala-asteen koulujen kanssa. Oppilaita lukiossa on noin 230, yläasteella liki 270 ja ala-asteella yli 400.

Pateniemen koulun uhkauksesta kertoi alunperin sanomalehti Kaleva nettisivuillaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.