Mainos

Teinin Facebook-kutsu räjähti käsiin - 21 000 ilmoittautui syntymäpäiväjuhliin

Itäisessä Englannissa sijaitsevan Hertfordshiren kreivikunnan poliisi on varuillaan koulutytön Facebookissa julkaiseman syntymäpäiväkutsun takia.

Matkapuhelinoperaattori Orange kertoo uutissivuillaan, että teini-ikäinen tyttö oli merkinnyt 15-vuotissyntymäpäiviään koskevan kutsunsa kaikille julkiseksi. Kutsussa on myös tytön kotiosoite. Kutsu räjähti kuitenkin käsiin ja siihen ilmoittautui 21 000 osanottajaa. Kutsu peruttiin kun koululainen alkoi saada valtavan määrän vastauksia juhliin ilmoittautuvilta.

Poliisi aikoo kutsun perumisesta huolimatta kuitenkin varmuuden vuoksi partioida alueella kutsuun laitettuna ajankohtana ensi kuun alkupuolella, mikäli paikalle alkaakin virrata paljon kutsumattomia vieraita.

- Olemme tietoisia tästä ja meille on kerrottu, että juhlia ei tulla järjestämään. Kehottaisin juhliin ilmoittautuneita keksimään itselleen muita suunnitelmia, poliisista todetaan.

Vaikka alkuperäinen kutsu poistettiin Facebookista, on kutsusta julkistettu kaikkien käyttäjien näkyville uusi versio. Tyttö ei ole itse julkistanut uutta kutsua, mutta hänen osoitteensa on jälleen julki.

Facebookin yksityisyysasetuksien hallinnointia on kritisoitu liian monimutkaisiksi. Facebookista voi valita vaihtoehdon, jonka kautta kaikki voivat nähdä kutsun ja vastata siihen. Tällöin kutsun lähettäjää saattaa odottaa melkoinen yllätys.

- Jos käyttäjät huomaavat Facebookissa sopimatonta sisältöä, voi joka sivulta helposti raportoida asiasta, toteaa Facebookin tiedottaja.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.