Teinien huima keksintö: Kondomi, joka muuttaa väriä ja paljastaa seksitaudit

Lontoolaisen Isaac Newton Academyn nuoret keksijät ovat ideoineet kondomin, joka vaihtaa väriä seksitautien merkiksi.

Buzzfeed uutisoi lontoolaisesta Teen Tech Awards -kilpailusta, jossa 11–16-vuotiaat lapset kehittelivät teknologiaa, jonka ansiosta elämästä tulisi parempaa, yksinkertaisempaa tai helpompaa. Muaz Nawaz, Daanyaal Ali, ja Chirag Shah veivät kilpailun terveysinnovaatioiden sarjan pääpalkinnon keksinnöllä, joka paitsi suojaisi sukupuolitaudeilta, myös auttaisi diagnosoimaan niitä.

Teinien ideoima kondomi, nimeltä S.T. EYE,  muuttaa väriä havaitessaan erilaisia bakteereja tai tulehduksia. Nuorten keksijöiden mukaan se voi hohtaa vihreänä klamydian merkiksi, keltaisena havaitessaan herpestä, violettina papilloomaviruksen kohdatessaan ja sinisenä varoittaakseen kupasta.

– Halusimme tehdä jotain, joka tekisi vahingollisten sukupuolitautien havaitsemisesta turvallisempaa kuin ennen, jotta ihmiset voivat toimia samantien oman kotinsa yksityisyydessä ilman lääkäreitä, 14-vuotias Ali kertoi.

– Olemme varmistaneet, että kykenemme antamaan mielenrauhan käyttäjille ja tekemään ihmisistä vielä vastuullisempia kuin koskaan aiemmin.

Kondomi on vasta kehittelyasteella. Pojat saavat voitosta 1000 puntaa, ja lisäksi he pääsevät vierailemaan Buckinghamin palatsissa vastaanottamassa palkintonsa.

Kilpailussa esiteltiin myös hiusklipsi, joka vaihtaa väriä asun mukaan, sekä lenkkarit, joiden avulla voi ladata elektroniikkaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja