Mainos

Teini-ikäisen tytön epäillään tilanneen äitinsä surman

Helsingin poliisi tutkii tapausta, jossa 16-vuotiaan tyttären epäillään tilanneen äitinsä surman.

Helsingin käräjäoikeus on vanginnut viisi henkilöä, joita epäillään joko osallisuudesta tai avunannosta murhan yritykseen. Yksi vangituista on 16-vuotias tyttö, joka poliisin mukaan lupasi palkkion äitinsä surmasta. Muut vangitut ovat parikymppisiä miehiä.

Poliisitutkimusten mukaan nuorehko mies oli soittanut 16. tammikuuta naisen ovikelloa ja ilmoittanut, että hänellä oli naisen tyttäreen liittyvää asiaa. Mies oli pyydetty sisään, ja hetken kuluttua nainen oli tuntenut takaraivossaan voimakkaan iskun. Nainen pystyi kuitenkin pakenemaan parvekkeelle ja huutamaan sieltä apua. Parvekeikkunan läpi nainen oli nähnyt asunnossaan kaksi miestä, jotka lähtivät pakoon.

Paikalle hälytetty poliisi otti asunnon läheltä kiinni yhden miehen, jonka laukussa oli jalkajousi. Asunnon lattialta löytyi puolestaan jalkajousen nuoli. Poliisin mukaan naista on ammuttu jousella takaraivoon, jossa oli verta vuotava haava. Naisen vammat olivat lieviä.

Rikosta suunniteltu kaksi viikkoa

Rikosylikomisario Juha Rautaheimon mukaan rikosta suunniteltiin pari viikkoa muun muassa Espoossa asuvan 21-vuotiaan miehen luona. Suunnittelussa käytettiin tietokonetta, jolle oli tallennettu kartta- ja reittipiirros kohteesta sekä uhrin tuntomerkit.

Toimeksiantajaksi epäillään naisen 16-vuotiasta tytärtä, joka poliisin mukaan oli luvannut palkkion äitinsä surmaamisesta. Teon toteuttajaksi oli lupautunut 19-vuotias mies, joka oli puhunut mukaan kaksi 20-vuotiasta kaveriaan. Oletuksena oli poliisin mukaan ollut se, että uhri menettää ainakin tajuntansa päähän ammutusta nuolesta. Tämän jälkeen nainen oli tarkoitus surmata muutoin. Teko ei kuitenkaan sujunut suunnitellulla tavalla, vaan miehet joutuivat pakenemaan paikalta.

Tällä haavaa vangittuna on viisi henkilöä, joista tytärtä ja toteutukseen osallistuneita miehiä epäillään osallisuudesta murhan yritykseen ja suunnittelussa mukana ollutta miestä avunannosta murhan yritykseen. Kaikki on vangittu todennäköisin syin epäiltyinä.

Oikeuden istunnot on tutkinnallisten syiden takia käyty suljetuin ovin. Epäillyillä henkilöillä ei poliisin mukaan ole merkittävää rikostaustaa. Asian esitutkinta jatkuu edelleen.

Rikosylikomisario Juha Rautaheimon mukaan murhan tai tässä tapauksessa murhan yrityksen tunnusmerkistöstä tulee tässä kyseeseen vakaa harkinta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.