Mainos

Teiden huoltajat varautuvat jo talvikeleihin

Talvitoimissa pääpaino on liukkauden torjunnassa, lumen ja sohjon poistossa sekä lumi- ja jääpolanteiden tasauksessa.

Etelän lämpimistä säistä huolimatta talvi ja talvikelit maanteillä ovat ajankohtaisia tuota pikaa. Tämän takia Tieliikelaitos yhteistyökumppaneineen ja auroineen on huomisesta alkaen jatkuvassa hälytysvalmiudessa.

Tieliikelaitos huolehtii kaikkiaan noin 55 000 tiekilometrin talvikunnossapidosta. Lisäksi sen huolehtii kevyen liikenteen väylistä noin 3500 kilometrin matkalta. Talvitoimissa pääpaino on liukkauden torjunnassa, lumen ja sohjon poistossa sekä lumi- ja jääpolanteiden tasauksessa.

Tieliikelaitoksen ja Ilmatieteen laitoksen yhteinen Kelikeskus päivystää talvella jokaisena päivänä vuorokauden ympäri. Kelikeskuksen käytössä on erityinen VARO-palvelu, joka on ammattikuljettajien tarpeisiin kehitetty ajantasainen reittiennuste- ja varoituspalvelu päätieverkolle.

VARO-palvelu auttaa reittisuunnittelussa sekä antaa ennakkotietoja ajojärjestelijöille, kuljetusjohdolle ja kuljettajille kelioloista sekä liikenteen häiriöistä, esimerkiksi onnettomuuksista ja tietöistä.

Yhteinen hälytyspalvelujärjestelmä ennustaa alueen sateet, sään muutokset ja muut sää- ja kelioloihin vaikuttavat tekijät. Uuden tekniikan avulla on mahdollista seurata sään muutoksia ja kaluston liikkeitä sekä hälyttää kunnossapitäjät oikealle tielle.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.