Mainos

Tehyssä palkkasyrjintää

Sosiaali-ja terveydenhuoltoalan ammattijärjestö Tehy on löytänyt jäsenistöstään satoja tapauksia, joissa epäillään palkkasyrjintää. Suurimmasta osasta syrjintäepäilyjä ovat neuvottelut käynnissä työnantajan kanssa. Tehyn lakimies Leila Kostiainen sanoo, että Tehylle on ollut yllätys, kuinka vakavasti ja perusteellisesti neuvotteluja on työpaikoilla käyty. Ne ovatkin kestäneet oletettua pidempään. Monilla työpaikoilla palkkoja on jo tasa-arvolain perusteella nostettu.

Tähän asti vain yksi syrjintäepäily on viety tuomioistuimen punnittavaksi. Vähiten palkkasyrjintää näyttäisi olevan valtion työpaikoissa. Niistä löytyi vain yksi epäily, joka on jo selvitetty. Sen sijaan kunta- ja yksityisektorilla syrjintäepäilyjä on satoja ja niitä on kaikilla aloilla, Kostiainen kertoo. Tehy päätti vuosi sitten tarkistaa kaikkien samaa työtä tekevien nais- ja miesjäsentensä palkat, jotta ne saadaan nostettua tasa-arvolain vaatimalle tasolle. Tavoitteena on sama palkka samasta työstä naisille ja miehille. Kyse on lähes 90 000 työelämässä olevan tehyläisen palkoista.

Kunta-alan palkkausjärjestelmän epäkohdat ovat selvinneet Tehyn samapalkkahankkeen yhteydessä. Hoitohenkilöstön palkat ovat viime vuosina pakkautuneet palkkahinnoittelun alarajoille. Uusille työntekijöille maksetaan säännöllisesti alinta mahdollista palkkaa ottamatta huomioon työn vaativuutta tai työpaikan palkkahierarkiaa, sanoi Tehyn puheenjohtaja Jaana Laitinen-Pesola Turussa tänään.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.