Mainos

Tehyn työtaistelun uhka pelottaa

Potilasyhdistykset toivovat, että neuvotteluosapuolet löytäisivät hoitajien palkkakiistaan jonkinlaisen ratkaisun, eikä joukkoirtisanoutumisiin tarvitsisi ryhtyä.

Potilasjärjestöt ovat huolissaan Tehyn mahdollisen työtaistelun vaikutuksista. Huolensa potilaiden turvallisuudesta on ilmaissut muun muassa Sydänliitto.

- Kaikki mikä vaikuttaa potilaiden tilanteeseen ja turvallisuuteen huolestuttaa, toteaa Suomen sydänliiton pääsihteeri Tor Jungman.

Potilasyhdistykset toivovat, että hoitajien joukkoirtisanoutumiset voitaisiin välttää ja tilanteeseen löytyisi jokin muu neuvotteluosapuolia tyydyttävä ratkaisu.

Ovatko Tehyn vaatimukset kohtuullisia?

Suomen syöpäyhdistyksessä luotetaan siihen, että työtaistelusta huolimatta kiireellistä hoitoa vaativat sairaudet hoidetaan edelleen. Syöpä on jätetty hoitotakuun ulkopuolelle, eli sen katsotaan vaativan kiireellistä hoitoa.

- Jos tilanne alkaa näyttää huolestuttavalta, siihen reagoidaan. Toivon, että Tehy harkitsee tarkoin, miten irtisanoutumiset kohdennetaan, toteaa pääsihteeri Harri Vertio.

Sairaanhoitajien Tehy uhkaa kunta-alalla joukkoirtisanoutumisilla, jos sen palkkavaatimuksiin ei suostuta.

Tehy kertoo päätöksensä yksityiskohdista ensi maanantaina. Tuolloin selviää muun muassa, mitä paikkoja ja montako hoitajaa työtaistelutoimi koskee.

Tehy tavoittelee palkkoihin 15 prosentin kuoppakorotusta yleisen palkankorotuslinjan päälle. Tämä tietäisi vähimmäis- ja peruspalkkoihin 400-600 euron korotuksia 2,5 vuoden sopimuskauden aikana.

HUS: Hoito jatkuu ennallaan

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin varatoimitusjohtaja Seppo Kivinen vakuuttaa potilaiden hoidon jatkuvan ennallaan seuraavien viikkojen ajan.

- Me toimimme täysin normaalisti ainakin seuraavat kaksi viikkoa, hyvin pitkälle seuraavan kuukauden. Poliklinikkakäynnit toteutuvat ja leikkaukset toteutuvat. Mitään syytä muutoksiin ei ole, Kivinen sanoi MTV3:n Huomenta Suomessa.

- Toivon, että sinä aikana valtakunnan tasolla löydetään ratkaisu ja meidän toimintamme jatkuu keskeytyksettä, kuten ennenkin.

Huomenta Suomen haastattelussa Tehyn puheenjohtaja Jaana Laitinen-Pesola uskoi, että hoitajien tilanne on turvattu ja he saavat työpaikkansa takaisin, vaikka joukkoirtisanoutumisiin jouduttaisiinkin. Kivinen on samoilla linjoilla.

- Kyllä todellisuus on se, että kaikki ammattihenkilöt tarvitaan töihin. Kaikki käsiparit tarvitaan, sairaalat eivät toimi ilman hoitajia, hän totesi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.