Mainos

Tehyn työtaistelu kasvatti hoitoalan liittojen jäsenmäärää

Hoitoalan järjestöt saivat tuhansia uusia jäseniä viime syksyn palkkaneuvottelujen ja Tehyn työtaistelun aikana. Valtaosa uusista jäsenistä oli nuoria ja liittoihin kuulumattomia hoitoalan ammattilaisia.

Tehyn toimistossa 10 työntekijää sai vastata loppuvuodesta jäsenkyselyihin ruuhkaksi asti.

- Uskon, että liittokierros toi ammattijärjestön jäsenyyden enemmän näkyväksi yksittäisille jäsenille, ja oli varmasti merkittävä syy siihen, että ammattijärjestön jäsenyys on kiinnostanut viime syksyn jälkeen aiempaa enemmän, kertoo Tehyn edunvalvontayksikön johtaja Minna Helle.

Tehy pystyi nostamaan jäsenmääränsä vuodessa roimasti - 131 000:een. Helle ei osaa arvioida, kuinka paljon työtaistelun vuoksi tuli lisää jäseniä. Vuoden aikana määrä on kuitenkin lisääntynyt noin 7000:lla.

Kunta-alan neuvottelut ja Tehyn työtaistelu näkyivät selvänä piikkinä myös muissa liitoissa. Jytyyn väkeä tuli loppuvuodesta 300 - 400 jäsenen kuukausitahtia. Julkisten ja hyvinvointialojen liitosta JHL:stä lähti koulutettua hoitohenkilökuntaa Tehyyn, kun taas moni lastenhoitaja vaihtoi Tehystä JHL:ään. Myös lähi-ja perushoitajia edustava Super onnistui jäsenhankinnassa.

- Meillä tuli syksyn aikana noin nelisen tuhatta uutta jäsentä, kertoo Suomen lähi- ja perushoitajaliiton pääsihteeri Markku Silvennoinen.

Liitot onnistuivat kalastamaan erityisesti nuoria ja liittoihin kuulumattomia jäseniä.

Jonkin verran väki vaihtoi myös järjestöä ja erosi entisestä liitostaan työtaistelun aikana. Superista lähti yli 900 jäsentä - Tehystä selvästi enemmän eli noin 2000.

Hoitoalan järjestöt eivät mielellään liputa näkyvästi jäsenkilpailustaan tai liittojen vaihdoksista. Superissa kuitenkin uskotaan, että ainakin lähihoitajien koko ajan kasvavasta ryhmästä käydään lähivuosina kova taisto eri hoito-alan järjestöjen välillä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.