Mainos

Tehyn rintama pysyi yhtenäisenä

Vain muutama sata hoitajaa perui irtisanoutumisensa. MTV:n uutisten mukaan eniten irtisanomisia peruttiin yliopistollisissa sairaanhoitopiireissä.

Tehyyn kuuluvista sairaanhoitajista runsaat 250 on perunut irtisanoutumisensa. Suurimmissa sairaanhoitopiireissä ilmoituksensa peruuttaneita on useita kymmeniä. Määrät vaihtelevat enimmäkseen muutamista pariinkymmeneen.

Irtisanoutuvien listalle nimensä oli kirjoittanut 12 800 Tehyn jäsentä.

Koko maan 20 sairaanhoitopiiristä 12:ssa ilmoitettiin joukkoirtisanoutumisista. Niissä ei kaikissa kuitenkaan ole vielä valmiita tietoja kaikista peruuttaneiden määristä. Ilmoituksia otetaan sairaanhoitopiireissä vastaan vielä myöhemminkin, vaikka takarajaksi asetettiin tämä päivä.

Kunnallinen työmarkkinalaitos (KT) ilmoitti alunperin, että ellei Tehyn irtisanoutumislistalle nimensä antanut vastaa viimeistään 29. marraskuuta mennessä kuntatyönantajan tiedusteluun aikeistaan, hänet katsotaan irtisanoutuneeksi.

KT ja hoitoalan työnantajat päättivät pari viikkoa sitten varmistaa joukkoirtisanoutumislistalle nimensä antaneiden hoitajien aikeet henkilökohtaisilla kirjeillä.

Isoissa piireissä kymmeniä lähtijöitä

MTV:n uutisten sairaanhoitopiireille tekemän kyselyn mukaan eniten irtisanomisia peruttiin yliopistollisissa sairaanhoitopiireissä.

Irtisanoutuvista suurin määrä eli noin 3000 on pääkaupunkisedulla Husin sairaaloissa. Niissä oli iltapäivään mennessä tullut 79 irtisanoutumisen peruutusta. Husin mukaan luku saattaa kasvaa jonkin verran, kun tänään postiin laitetut kirjeet ennättävät perille.

Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä lähes 2000 irtisanoutuneesta tehyläisestä ilmoituksensa veti takaisin 37.

Oulun seudulla Pohjois-Pohjanmaalla listoilla oli alunperin noin 1300 hoitajaa, joista irtisanoutumisensa oli päivällä perunut noin 30.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä vajaasta 500:stä irtisanoutuvasta kymmenkunta oli perunut ilmoituksen iltapäivään mennessä. Satakunnassa peruneiden määrä on samaa luokkaa.

Aikarajaa on venytetty myös esimerkiksi Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirissä, joka ilmoitti ottavansa ilmoituksia vastaan sähköpostitse kello 23 saakka.

Kirjeitä ei lähetetty niille hoitajille, joiden irtisanoutumisen työnantaja katsoi olleen laiton. Kyseiset hoitajat ovat joko määräaikaisessa työsuhteessa tai virkasuhteessa. Heidän asiaansa käsitellään parhaillaan työtuomioistuimessa.

Tehyläisten työtaistelua pyritään ratkomaan sovittelulautakunnassa. Sen puheenjohtajana toimii arkkiatri Risto Pelkonen.Sairaanhoitajien on määrä toteuttaa joukkoirtisanoutumisensa 19. marraskuuta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.