Mainos

Tehyn lakkoneuvottelut Ahvenanmaalla yhä jumissa

Tehyn Ahvenanmaan lakkoneuvottelut ovat yhä jumissa. Työnantaja ei ole tehnyt uutta tarjousta palkankorotuksista.

Tehyn Ahvenanmaan lakon neuvotteluissa ei ole tänään edistytty. Työnantaja Ahvenanmaan maakuntahallitus ei tehnyt hoitohenkilökunnalle uutta tarjousta palkankorotuksista.

Lakko jatkuu kymmenettä viikkoa noin neljän sadan hoitajan voimin. Ahvenanmaan tehyläiset vaativat 150 euron korotusta palkkoihinsa, mikä on 50 euroa vähemmän kuin alkuperäinen vaatimus. Maakuntahallitus on jo monta viikkoa tarjonnut kymmentä euroa.

Tehy on karsinut alkuperäiseltä listaltaan osan korotusvaatimuksista eikä aio alentaa vaatimustaan ennen kuin työnantaja tekee vuorostaan uuden tarjouksen. Seuraavan kerran lakosta neuvotellaan ensi viikon maanantaina.

Elokuun aikana Tehy alkaa selvittää, minkälaisilla tukilakoilla Ahvenanmaan tilanteeseen voitaisiin saada vauhtia. Helsinki ja Turku ovat todennäköisesti tukilakkojen toteutuspaikat, jos niihin lähdetään.

Osa Ahvenanmaan keskussairaalan määräaikaisista hoitajista on jo päättänyt olla ottamatta vastaan jatkoa työsuhteelleen ja siirtyä esimerkiksi Ruotsiin töihin. -Viesti on se, että hoitajat haluavat mieluummin sellaisen työnantajan palvelukseen, joka suhtautuu järkevällä tavalla henkilöstöön, Tehyn lakimies Marja Lounasmaa muotoili.

Tehy vaatii korotuksia Ahvenanmaan palkkoihin vedoten siihen, että saarella on mannerta korkeammat elinkustannukset. Ahvenanmaalle on muutenkin vaikeaa saada hoitajia, koska ruotsinkieliset hoitajat hakeutuvat usein parempien palkkojen perässä Ruotsiin töihin.

Tehy on STTK-lainen terveydenhuoltoalan ammattijärjestö, jonka ammattiosastoihin kuuluu noin 93 000 jäsentä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.