Mainos

Tehyn Laitinen-Pesola: Porvarien arastelu vahvistaa SAK:ta

TEHYn puheenjohtaja Jaana Laitinen-Pesola liittyy nykyistä tupo-käytäntöä moittivien kokoomusvaikuttajien joukkoon. Hänestä keskituloiset jäävät liian helposti demarivetoisen SAK:n jyrän alle.

Kokoomuksen puoluevastuuston puheenjohtaja Jaana Laitinen-Pesola on yksi näkyvimmistä kokoomuslaisista ay-pomoista. Hän johtaa terveyden- ja sosiaalihuoltoalan koulutuksen saaneiden sttk:laista ammattiliittoa Tehyä. Hän oli nuijanvarressa, kun kokoomusjohtaja Ville Itälä roimi nykyistä tupo-käytäntöä puoluevaltuustossa.

Myös Laitinen-Pesola on tyytymätön siihen, mitä tupot ovat keskituloisille tuoneet. - Tämä peruspalkkataso näillä henkilöillä, näillä koulutetuilla toimihenkilöillä, jotka näitä peruspalvelutehtäviä tekevät, niin ei ole pystytty sitä peruspalkkatasoa ratkaisemaan. Se, mitä tupo on tuonut, niin palkkaerot eivät ehkä ole kasvaneet niin hurjasti kuin muuten olisivat, mutta tätä perusongelmaa ei ole pystytty ratkaisemaan, hän korostaa.

Päinvastoin kuin Itälä, ei Laitinen-Pesola suostu kutsumaan SAK - SDP-akselia yhteiskunnallisen kehityksen jarruksi, mutta hänestäkin demarien ääni kuuluu järjestössä liikaa.

- Siellä päätöksenteossa tietysti on tietyt puolueet, jotka ovat siellä ja kuitenkin esimerkiksi Kokoomuksen kannattajatutkimuksen mukaan puolueessa on paljon työväestöön kuuluvia ja uskoisin heidän olevan myös sak:laisissa liitoissa jäseninä, Laitinen-Pesola heittää.

Kokoomuslaisen ay-johtajan mielestä porvarien on myös syytä katsoa peiliin. Ovat arastelleet ja sallineet demarivetoisen SAK:n ottaa kaikki se valta, mikä otettavissa on ollut.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 07.10.2003).

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.