Mainos

Tehyn jäsenmäärä rivakassa kasvussa

Kaikkiaan Tehyyn on liittynyt tällä viikolla jo yli 700 uutta jäsentä. Superia ei väitetty jäsenten virta Tehyyn huoleta.

Tehyn jäsenmäärä on lähtenyt rivakkaan kasvuun maanantaina päättyneen työkiistan jälkeen.

Yksistään eilen Tehyyn liittyi yli 500 uutta terveydenhoidon ammattilaista, kertoo Tehyn järjestöjohtaja Kirsti Viljakainen. Kaikkiaan uusia jäseniä on tällä viikolla tullut yli 700. Viljakaisen mukaan uusia jäseniä tulee ennen muuta Superin riveistä.

Jo lokakuussa Tehyn jäsenmäärä kasvoi noin 2000:lla. Ennen lokakuussa alkanutta työkiistaa Tehyn jäsenmäärä oli noin 124 000, kun se nyt on lähes 127 000.

Viljakaisen mukaan Tehyyn liittyi lokakuussa lähinnä aiemmin järjestäytymättömiä työntekijöitä, mutta tällä viikolla jäseniä on tullut etupäässä muista järjestöistä.

- Selvästi eniten heitä tulee Superista, mutta myös Terveydenhoitajaliitosta ja JHL:stä, Viljakainen kertoo.

Tulijoiden pitää täyttää Tehyn kriteerit eli heillä pitää olla terveydenhuollon koulutus ja ammatinharjoittamisoikeus.

Viljakaisen mukaan Tehyssä toivotaan, että ennen pitkää terveydenhuollon järjestöt yhdistyisivät. Tehyn liittokokouksen vuonna 2005 tekemän linjauksen mukaan järjestö tähtää siihen, että terveydenhuoltoalalla olisi yksi yhteinen iso järjestö.

- Ehkä tämä nyt siihen suuntaan edistää asiaa, Viljakainen pohtii.

Superissa ei säikähdetä

Superin puheenjohtajaa Juhani Palomäkeä ei väitetty jäsenten virta Tehyyn huoleta lainkaan.

Jäsenmäärien mainostamisen sijaan Tehyn pitäisi Palomäen mielestä keskittyä pohtimaan, kuinka suuret palkankorotukset järjestö loppujen lopuksi sai maanantaina hyväksytyssä ratkaisussa.

Palomäki ei ole havainnut jäsenvirtaa Superista Tehyyn. Jos sellainen on olemassa, hän uskoo, että se kääntyy pian päinvastaiseksi, kun jäsenistö perehtyy tehtyyn sopimukseen.

- Kun tehyläisille valkenee se, että ei sieltä tullutkaan muuta kuin kuntasopimus, niin sieltä tulee lähtemään väkeä valtavasti pois, Palomäki arvioi.

- Tehyn kentässä tapahtuu kummia, kun heille paljastuu tämä kupla, Palomäki jatkaa.

Superissa on tällä hetkellä vajaat 70 000 jäsentä. Palomäen aloittaessa puheenjohtajana jäsenmäärä oli vajaat 50 000.

Superissa on jäseninä muun muassa lähi- ja perushoitajia, mutta ei sairaanhoitajia, joista suurin osa kuuluu Tehyyn. Molemmat järjestöt kuuluvat STTK:hon.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.