Mainos

Tehyn arvio: Valtaosa terveydenhuollosta supistaa kesäksi toimintaansa

Valtaosa terveydenhuollon organisaatioista supistaa toimintaansa tänä kesänä, arvioivat sosiaali- ja terveysalan ammattijärjestön Tehyn pääluottamusmiehet.

Tehyn kyselyn mukaan 80 prosenttia organisaatioista aikoo supistaa toimintaansa. Supistusten kesto on keskimäärin kahdesta kuuteen viikkoa.

Perusterveydenhuollossa eniten sulkuja ja toiminnan supistamista tehdään vastaanotoissa, neuvoloissa, hammashoidossa, varhaiskasvatuksessa ja fysioterapiassa.

Erikoissairaanhoidossa supistukset kohdistuvat erityisesti kirurgian, psykiatrian, lastentautien, sisätautien sekä korva-, nenä- ja kurkkutautien alueille.

Selvityksessä ei löytynyt kovin suuria alueellisia eroja siinä, miten toimintoja supistetaan. Suurin syy sulkuihin ja toiminnan supistamiseen olivat vuosilomat ja vakiintunut tapa. Pääluottamusmiehistä 55 prosenttia nimesi myös säästösyyt ja 42 prosenttia palveluiden vähäisemmän kysynnän sulkujen ja toiminnan supistamisen syiksi.

Päivystys toimii kesällä useimmiten normaalisti, mutta joillakin paikkakunnilla sitä saatetaan keskittää. Valtaosa vastaajista ilmoitti, että työpaikka ei lomauta henkilöstöä tulevana kesänä.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.