Mainos

Tehy vaatii rahaa ja lisähenkilöstä potilasjonojen purkamiseen

Terveydenhuoltoalan ammattijärjestö Tehy vaatii rahaa ja lisähenkilökuntaa potilasjonojen purkamiseen. Tehyn valtuusto ja hallitus ovat huolissaan siitä, miten lääkärilakon vuoksi syntyneiden jonojen purkaminen korvataan hoitohenkilöstölle. Myös jonopotilaiden hoitoon olisi saatava riittävästi väkeä ja hyvät työolot. Tehyn päättäjien mielestä ylitöitä ei pidä kiertää esimerkiksi sillä, että hoitohenkilöstöä pestattaisiin normaalityön jälkeen yksityisen yrityksen nimissä jatkamaan työpäiväänsä.

Järjestön mukaan useilla työpaikoilla odotetaan jo ennestään ylirasitetun hoitohenkilöstön venyvän työssään unohtamalla viikkolevot ja venyttämällä työpäiviä. Tehyn mielestä myös jonopotilaille ja heidän hoitajilleen on taattava kunnolliset hoito-olot. Käytäväpaikkojen sijasta olisi otettava käyttöön riittävästi sairaansijoja.

-Potilaiden hoitoon pääsystä vastaa kuitenkin työnantaja, ei hoitohenkilökunta. Työnantajat leikkaavat lääkärilakon varjolla budjettiaan ja yrittävät maksattaa kustannukset henkilöstömäärärahoista, harmittelee Tehy kannanotossaan.

Tehyn valtuusto ja hallitus olivat tänään koolla Kirkkonummella. Kokouksen yhteydessä pidetyssä seminaarissa käsiteltiin mm. valmistautumista tuleviin sopimusneuvotteluihin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.