Mainos

Tehy tekee ratkaisunsa itsenäisesti

Tehyn valtuusto kokoontuu lauantaina ottamaan kantaa neuvottelutulokseen. Vaikka työehtosopimus vaatii Tehyn ja Superin yhteisen neuvottelujärjestö TNJ:n hyväksynnän, Tehy voi mennä lakkoon yksinkin.

Terveydenhoitohenkilökuntaa edustavan Tehyn puheenjohtaja Jaana Laitinen-Pesola (kok.) sanoo, että lähi- ja perushoitajien Superin päätös hyväksyä kunta-alan työehtosopimus ei sido Tehyä mitenkään.

Laitinen-Pesola korostaa, että liitto tekee oman ratkaisunsa täysin itsenäisesti riippumatta Superin päätöksestä.

- Aivan samalla tavalla kuin Super on tehnyt päätöksensä omista lähtökohdistaan, tehyläiset tekevät ratkaisut oman kenttäväen näkemysten pohjalta.

Tehyn lauantaina kokoontuva valtuusto tekee päätöksensä sen jälkeen kun liiton hallitus on aamupäivällä käsitellyt asiaa. Hallituksen odotetaan tekevän päätöksen siitä, suositteleeko se neuvottelutuloksen hyväksymistä tai hylkäämistä. Äänestyksiä voidaan tehdä sekä hallituksessa että valtuustossa.

Laitinen-Pesolan mukaan ennusteita päätöksestä ei juuri voi tehdä ennen kokousta. Järjestön sisällä ei ole tehty ainakaan virallisempia kartoituksia kannattajien ja vastustajien voimasuhteista.

Kenttäväessä lakkohaluja riittää

Tehyn valtuuston puheenjohtaja Rauno Vesivalo arvioi, että kenttäväen tahtotila hoitohenkilöstön palkkojen korottamiseksi johtaa neuvottelutuloksen hylkäämiseen.

Vesivalon mukaan lukuisten paikallisten järjestötilaisuuksien perusteella voi selkeästi päätellä, että valtuutetut eivät työnantajan tarjousta hyväksy.

- Tilaisuuksissa on ollut useita satoja jäseniä mm. Helsingissä, Turussa ja Oulussa. Kaikissa on tullut viesti selvästi esiin.

Vesivalo toivoo, että ratkaisu voidaan tehdä yksimielisesti ilman äänestyksiä.

- Suomi on nyt vauras. Jos nyt ei palkkoihin saada selvää tasokorotusta, sitä ei saada koskaan.

Tehyn valtuustossa on 60 edustajaa. Neuvottelutulos voidaan hyväksyä yksinkertaisella enemmistöllä. Äänten mennessä tasan puheenjohtajan ääni ratkaisee.

Vaikka työehtosopimus vaatii Tehyn ja Superin yhteisen neuvottelujärjestö TNJ:n hyväksynnän, Tehy voi mennä lakkoon yksinkin.

Liitot olivat yhteisessä lakossa viimeksi 1995.

Superille kelpasi. Ja Tehy lakkoon - niinkö? Näin kirjoittaa Timo Haapala blogissaan.

(MTV3-STT)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
    Mainos

    Suosituimmat videot

    Mainos

    Uusimmat

    Mainos
    Mainos
    Mainos
     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.