Mainos

Tehy suunnittelee joukkoirtisanoutumista

Hoitajilta on kerätty allekirjoituksia paperiin, jossa he sitoutuvat irtisanoutumaan, jos työnantaja ei suostu palkkavaatimuksiin.

Tehyn puheenjohtaja Jaana Laitinen-Pesola vahvistaa, että yksi mahdollinen toimintamalli palkkakiistassa on joukkoirtisanoutuminen. Hänen mukaansa järjestön valtuusto päättää toimenpiteistä huomenna kolmen eri mallin välillä.

Laitinen-Pesolan mukaan malli tarkoittaisi sitä, että hoitajat irtisanoutuisivat tehtävistään samanaikaisesti tiettynä sovittuna hetkenä.

Tänään jäseniltä on kysytty allekirjoitusta paperiin, jossa tämä sitoutuu irtisanoutumaan, mikäli työnantaja ei suostu 15-20 prosentin palkankorotuksiin.

- Kyseessä on kova henkilökohtainen päätös, joten olemme halunneet jo alustavasti selvittää, millainen halukkuus kentällä olisi joukkoirtisanoutumiseen, Laitinen-Pesola selittää.

MTV:n Uutisten saamien tietojen mukaan mahdollinen joukkoirtisanoutuminen tulisi koskemaan suurten kaupunkien sairaaloita.

"Hoitajat ottavat ison henkilökohtaisen riskin"

Kunta-alan työmarkkinajohtaja Markku Jalonen ei ole yllättynyt Tehyn suunnitelmista.

- Tämä on yksi työtaistelukeino muiden joukossa. Työnantajan on varauduttava kaikkeen.

Jalonen muistuttaa, että nimi Tehyn paperissa ei merkitse vielä mitään, sillä joukkoirtisanoutumisenkin yhteydessä jokaisen työntekijän täytyy itse kirjallisesti irtisanoutua.

- Yksilötasolla kukin hoitaja ottaa tässä ison henkilökohtaisen riskin. On sitten turha kuvitella, että tilanne nollataan myöhemmin jonkinlaisella lakonlopettamissopimuksella ja jokainen voisi ehdottomasti jatkaa työssään entiseen malliin, Jalonen painottaa.

Jalonen tyrmää täysin mainitun 15-20 prosentin palkankorotustavoitteen.

- Viikko sitten hoitajille tarjottiin jo 13 prosentin korotusta.

Uutistoimitukselle suunnitelmia kommentoineet sairaanhoitajat ovat arvioineet, ettei työnantaja mitenkään voi päästää hoitajia irtisanoutumaan.

- Se on heidän käsityksensä. Työnantaja pyrkii selviytymään kaikissa tilanteissa, Jalonen vastaa.

(MTV3/Salla Vuorikoski/Rita Strömmer)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.