Mainos

Tehy-lehden selvitys: Ulkomaalaiset hoitajat tulevat kalliiksi

Tänään ilmestyvä Tehy-lehti kertoo hoitajien tuonnin ulkomailta aiheuttavan huomattavia kustannuksia. Hoitohenkilöstön rekrytointi ulkomailta on selvityksen mukaan myös eettisesti ongelmallista, kun lähtevät osaajat jättävät aukon kotimaansa terveydenhuoltoon.

Filippiiniläiset sairaanhoitajat ovat hiljattain aloittaneet työnsä Tampereen Hatanpään sairaalassa ja Helsingissä Hyks:issä. Lahden kaupungin suunnitelmissa on ollut tuoda 30 sairaanhoitajaa Kiinasta.

Tehy ei vastusta ulkomaalaisten hoitajien tuloa Suomeen, mutta heihin on noudatettava samoja työehtoja kuin suomalaisiin. Myös kielitaidon on potilasturvallisuuden vuoksi oltava riittävän hyvä.

HUS maksaa välittäjälle 8000 euroa hoitajasta

Ulkomailta rekrytointi on ollut suomalaisten työnantajien keino varautua työvoimapulaan. Selvityksen mukaan rekrytoinnin kustannukset voivat kuitenkin nousta yllättävän korkeiksi. Työvoimaa ulkomailta välittävä Opteamin toimitusjohtaja Mika Eskola kertoo uudessa Tehy-lehdessä, että yritys on käyttänyt yhteishankkeeseen Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (HUS) kanssa noin 250 000 euroa.

Tehy-lehden tietojen mukaan HUS maksaa meneillään olevassa hankkeessa Opteamille 8 000 euroa jokaisesta hoitajasta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.