Mainos

Tehy-laki hyväksytään perjantaiaamuna

Oppositiolla ei ole mahdollisuutta enää kaataa lakia toisessa käsittelyssä, koska kyse on tavallisesta, yksinkertaisella enemmistöllä säädettävästä laista.

Tehyn työtaistelua rajaava potilasturvalaki on tarkoitus hyväksyä eduskunnassa perjantaiaamuna.

Jos työkiistassa ei löydy sopua, lakiesityksen toinen käsittely aloitetaan perjantaina aamukahdeksalta. Tällöin se todennäköisesti ehtii vahvistettavaksi normaalisti kello 11 alkavaan presidentin esittelyyn. Toisessa käsittelyssä päätetään vain lakiesityksen hyväksymisestä tai hylkäämisestä.

Lain sisältö lyötiin lukkoon viime yönä. Hallitusrintama äänesti nurin kaikki opposition muutosesitykset. Koska kyse on tavallisesta, yksinkertaisella enemmistöllä säädettävästä laista, ei oppositiolla ole mahdollisuutta myöskään kaataa lakia toisessa käsittelyssä.

Alun perin toista käsittelyä kaavailtiin jo torstaille. Koska ensimmäinen käsittely venyi tämän päivän puolelle, toinenkin käsittely viivästyi päivällä. Perustuslain mukaan käsittelyjen välille on jäätävä kaksi kokonaista päivää.

Presidentti Tarja Halonen joutuu tällöin jättämään väliin kaavaillun matkansa Yhdysvaltoihin naisjohtajien huippukokoukseen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.