Tehy kiistää irtisanoutumisten rajaamisen

Tehyn valtuuston varapuheenjohtaja Paula Sihto myöntää, että virkasuhteisten hoitajien rajauksesta joukkoirtisanoutumisten ulkopuolelle on keskusteltu. Puheenjohtaja Jaana Laitinen-Pesola sanoo, ettei sellaista päätöstä ole tehty.

Hoitoalan järjestö Tehy kiistää tiedon, jonka mukaan se olisi rajaamassa hoitajien irtisanoutumiset työsuhteessa oleviin.

MTV:n uutisten myöhään illalla saaman tiedon mukaan virkasuhteiset jäisivät irtisanoutumisten ulkopuolelle, koska vanhana työntekijänä virkaan palaaminen on vaikeampaa kuin työsuhteeseen.

Varhain aamulla tavoitettu Tehyn puheenjohtaja Jaana Laitinen-Pesola sanoi, ettei sellaisesta ole tällä hetkellä päätetty.

- Meidän valtuusto ei ole tällaistä päätöstä tehnyt. Tällä hetkellä tilanne on siis se, että virkasuhteessa olevia ei olla rajaamassa irtisanoutumisten ulkopuolelle, Laitinen-Pesola vahvistaa.

MTV:n Huomenta Suomessa vieraillut Tehyn valtuuston varapuheenjohtaja Paula Sihto näkee asian toisin. Hän sanoi, että rajauksesta on keskusteltu.

- En ihan varmasti näitä kaikkia asioita tiedä, mutta olen myös kuullut että näin tulisi tapahtumaan, Sihto sanoi.

Tehy ilmoitti toissapäivänä palkankorotusvaatimuksensa. Jos kunta-ala ei suostu vaadittuihin korotuksiin, Tehy uhkaa joukkoirtisanoutumisella.

Järjestö kertoo valtuustonsa yksimielisen päätöksensä tarkemmista rajauksista ensi maanantaina.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat