Mainos

Tehy-kiista jatkuu oikeudessa ensi viikolla

Tehyn ja kuntatyönantajan oikeuskiista jatkuu työtuomioistuimessa ensi viikon alussa. Kuntatyönantajan mukaan Tehyn joukkoirtisanoutuminen on laiton työtaistelukeino. Tehy syyttää puolestaan työntantajapuolta virkaehtosopoimuslain rikkomisesta.

Työtuomioistuin jatkaa maanantaina käsittelyä Tehyn ja kuntatyönantajan oikeuskiistoissa. Perjantaina selviteltiin yhdessä molempien osapuolten kanteita.

Kuntatyönantaja on vienyt Tehyn oikeuteen, sillä se pitää joukkoirtisanoutumista laittomana työtaistelukeinona. Tuloksena voi tulla sakkoja Tehylle ja sen ammattiosastoille.

Tehy teki kuntatyönantajasta ja kolmesta sairaanhoitopiiristä kanteen, koska työnantaja on liiton mielestä rikkonut virkaehtosopimuslakia. Tehyn mukaan painostuskirjeet ja irtisanoutuvien paikkojen julistaminen haettavaksi eivät ole laillisia työtaistelutoimia.

Viisijäseninen työtuomioistuin koostuu työmarkkinaosapuolten edustajista ja virkamiesjäsenistä. Ryhmää vetää nyt työtuomioistuinneuvos. Työriidoista tehtyjen kanteiden pohjalta voidaan määrätä sakkorangaistuksia.

Kunta-alan järjestöt huolissaan Tehyn irtisanoutumisista

Kunta-alan henkilöstöjärjestöt KTN, SuPer, JHL, Jyty ja JUKO toivovat, että Tehyn työtaistelua ratkova sovittelulautakuta kuulisi niitä hakiessaan ratkaisua terveydenhuoltoa uhkaavaan poikkeukselliseen työtaisteluun. Järjestöt edustavat yli puolta terveydenhoidon hoitajista. Järjestöt toteavat, että sovittelulautakunnan ratkaisut koskevat joka tapauksessa myös niitä ja niiden jäseniä.

Järjestöt korostavat, että Tehyn valitsema joukkoirtisanoutuminen on poikkeuksellinen työtaistelutoimi, jonka vaikutukset muihin järjestöihin kaipaavat selvittämistä. Työmarkkinajärjestöjen yhteisesti sopimat pelisäännöt edellyttävät esimerkiksi sitä, että järjestöt ilmoittavat lakkorajoista muille järjestöille. Tehy ei ole ilmoittanut työtaistelunsa rajauksista, järjestöt painottavat tiedotteessaan.

Järjestöt kertovat olevansa erittäin huolissaan sekä potilasturvallisuudesta että töihin jäävien työntekijöiden tilanteesta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.